Υποβάθμιση του στίβου στην Κηφισιά

Υποβάθμιση του στίβου στην Κηφισιά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ∆ηµήτριος Βικέλας είναι γνωστός για το µυθιστόρηµά του «Λουκής Λάρας» και τη συνεισφορά του στην αναβίωση των Ολυµπιακών Αγώνων. ∆ιετέλεσε, δε, πρώτος πρόεδρος της ∆ιεθνούς Ολυµπιακής Επιτροπής.

Ο «∆ηµήτριος Βικέλας», το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, γίνεται γνωστός ως ο οργανισμός που αποφάσισε να υποβαθμίσει τον στίβο –τον «βασιλιά» των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων– στον δήμο του. Η απόφασή του να καταστραφεί μέρος των διαδρόμων του στίβου του «Ζηρινείου» για να επεκταθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο, επειδή η Α.Ε. Κηφισιάς προήχθη στη Σούπερ Λιγκ 2, εκεί οδηγεί. Η δημοτική αρχή και ο «Δημήτριος Βικέλας» υποστηρίζουν ότι η Σούπερ Λιγκ 2 ζήτησε το γήπεδο να αποκτήσει διαστάσεις 100Χ64 μ., διότι έτσι ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί. Αλλά οι κανονισμοί της FIFA είναι σαφείς: Αγώνες μπορούν να τελεσθούν σε γήπεδα διαστάσεων από 90χ45 έως 120χ90 μ. Το γήπεδο πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον 100χ64 μ. για διεθνείς συναντήσεις. Ας εξασφαλίσει, λοιπόν, η Α.Ε. Κηφισιάς συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά θα δούμε πού θα αγωνίζεται…

Διαβεβαιώνουν, επίσης, οι αρμόδιοι του δήμου, ότι η Α.Ε. Κηφισιάς θα χρησιμοποιεί το γήπεδο μόνο για τους αγώνες και οι αθλητές του στίβου θα προπονούνται απρόσκοπτα. Στις καλύτερες προθέσεις κρύβονται οι υστερόβουλες σκέψεις. Γνωρίζουμε καλά πού οδηγεί τον στίβο η συνύπαρξη των σωματείων του με ΠΑΕ.

Και κάτι ακόµη: Αν χαθεί έστω ένας διάδρομος, στο «Ζηρίνειο» δεν θα διεξαχθεί ξανά επίσημος αγώνας στίβου. Οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ είναι σαφείς. Δεν ξέρω αν είναι λεπτομέρεια: Στον ισχυρότατο στον στίβο Γ.Σ. Κηφισιάς ανήκουν ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου και πολλοί άλλοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή