90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-7-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΟΥΡΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ: Πράγματι, ο καγκελλάριος φον Πάππεν επιστρέφων εις Βερολίνον ευρίσκεται προ μιας πολιτικής καταστάσεως λίαν περιπεπλεγμένης. Η στάσις των διαφόρων κομμάτων έναντι της κυβερνήσεώς του έχει άρδην ανατραπή από της ενάρξεως της συνδιασκέψεως της Λωζάννης. Η υπό της γερμανικής αντιπροσωπείας εγκατάλειψις των λεγομένων «πολιτικών όρων» δίδει σήμερον λαβήν εις σφοδράν πολεμικήν εναντίον του γερμανού πρωθυπουργού, ακόμη και εκ μέρους εκείνων, οίτινες εις το πρόσωπον του φον Πάππεν είχον χαιρετίση το φρούριον της εθνικής αντιστάσεως της Γερμανίας.

ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Ο κ. Θ. Πάγκαλος υπέβαλεν εις την Κυβέρνησιν αίτησιν, διά της οποίας ζητεί να του δοθή αμνηστεία προς ανάκτησιν των πολιτικών δικαιωμάτων του, ώστε να δυνηθή να εκθέση υποψηφιότητα βουλευτού κατά τας επικειμένας εκλογάς. […] Κατά τας παρασχεθείσας υπό του προεδρεύοντος της Κυβερνήσεως πληροφορίας, είνε αύτη διατεθειμένη να εισαγάγη εις την Βουλήν την αίτησιν του κ. Παγκάλου και να εισηγηθή την έγκρισιν υπό τον όρον ότι θα προβή ούτος εις κατηγορηματικήν έγγραφον δήλωσιν ότι «εγκαταλείπει οριστικώς και αποκηρύσσει τας εξωφρενικάς επιδιώξεις του προς επανεγκαθίδρυσιν δικτατορίας και ότι θα πολιτευθή νομιμοφρόνως, σεβόμενος τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή