90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-7-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΣΙΒΑΛ ΦΩΣΕΤ: Υπάρχει εις την καρδίαν της ανεξερευνήτου Βραζιλίας, μια αρχαία ερειπωμένη πόλις, κατοικουμένη από μιαν δράκα λευκών ανθρώπων, προικισμένων θαυμαστώς, εκτός από τας άλλας επιστήμας και από την χρήσιν της τηλεπαθείας, δηλαδή της μεταβιβάσεως της σκέψεως εξ αποστάσεως; Η εξαφάνισις του συνταγματάρχου Π. Φώσετ [φωτ.], του Αγγλου εξερευνητού, του οποίου η τύχη αποτελεί ένα από τα μεγαλείτερα μυστήρια της εποχής μας, θα ημπορούσε να εξηγηθή διά της υποθέσεως ότι κατώρθωσε να φθάση εις την πόλιν αυτήν, η οποία άλλως τε απετέλει και τον σκοπόν της εξερευνήσεώς του, και ότι αυτός και οι σύντροφοί του έμειναν εκεί διά να μυηθούν εις τας υπερφυσικάς δυνάμεις τας οποίας υποτίθεται ότι κατέχει η μυθική αυτή λευκή φυλή;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Υπάρχει αν δεν απατώμεθα μια αστυνομική διάταξις απαγορεύουσα την διατήρησιν ορνίθων εντός των προαυλίων των οικιών εις τας κεντρικάς οδούς της πόλεως. Αλλ’ όπως συμβαίνει σχεδόν κατά κανόνα η διάταξις ελησμονήθη, τα «κοτέτσια» πολλαπλασιάζονται και μας καταγγέλλεται ότι άνθρωποι κατοικούντες εις ξενοδοχείον ή νοσηλευόμενοι εις κλινικάς υποχρεούνται να εξυπνούν την χαραυγήν από τα λαλήματα των πετεινών της γειτονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή