90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16–7–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΤΤΑΒΑ: Προσεχής αγγέλλεται η έναρξις της Αυτοκρατορικής Βρεττανικής Συνδιασκέψεως της Οττάβας. Οι αντιπρόσωποι της Αγγλίας, των Κτήσεών της και των Ινδιών, αντιπροσωπεύοντες το εν τέταρτον του συνολικού πληθυσμού της γης, εγκατεσπαρμένον επί των πέντε ηπείρων, θα συνέλθουν προσεχώς εις την πρωτεύουσαν του Καναδά διά να συζητήσουν τα προβλήματα της μεγάλης αυτοκρατορίας και να θέσουν ίσως τας βάσεις ενός συστήματος καλλιτέρας συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της. Η Συνδιάσκεψις αύτη, παρασκευασθείσα επιμελέστατα και αναμενομένη μετ’ εξαιρετικού ενδιαφέροντος, συγκεντρώνει ήδη την προσοχήν του βρεττανικού λαού, ο οποίος βλέπει εις αυτήν όχι μόνον την ελπίδα μιας ενισχύσεως οικονομικής του αυτοκρατορικού οικοδομήματος, αλλά και αναμένει μιαν διέξοδον από την χρονίαν κρίσιν, η οποία τελευταίως έχει επιδεινωθή παγκοσμίως.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΙΝ: Εις την πόλιν μας δεν ανευρίσκονται μόνον βρέφη, νεκρά και ζώντα, εις τα ρείθρα των πεζοδρομίων. Ανευρίσκονται και διάφορα μέλη ανθρωπίνων σωμάτων. Προ τινος χρόνου είχεν ανευρεθή ένα χέρι, χθες ανευρέθη ένα πόδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται, όπως εξακριβούται, περί εγκλημάτων. Απλώς οι χειρούργοι διαφόρων κλινικών, μετά την εγχείρησιν, ρίπτουν από το παράθυρον τ’ αποκοπέντα μέλη εις τον δρόμον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή