Υστέρηση

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε να είναι η σύντομη περίληψη της υστέρησης της ελληνικής παραγωγής: Τα δύο τρίτα του εξαγόμενου ελληνικού ελαιολάδου κατευθύνονται χύμα προς την Ιταλία, όπου τυποποιούνται για να πωληθούν σε πολύ υψηλότερες τιμές. Οι Ελληνες παραγωγοί ξεπουλάνε έτσι φθηνά ένα διεθνώς ασυναγώνιστο προϊόν, διότι δεν έχουν την υποδομή –και την επιχειρηματική κουλτούρα– να το εκμεταλλευθούν. Η εθνική οικονομία, όμως, χωρίς εξαγωγικές αιχμές θα εξακολουθεί να βασίζεται μονομερώς και δυσανάλογα στον τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή