Θα μπορούσε να είναι η σύντομη περίληψη της υστέρησης της ελληνικής παραγωγής: Τα δύο τρίτα του εξαγόμενου ελληνικού ελαιολάδου κατευθύνονται χύμα προς την Ιταλία, όπου τυποποιούνται για να πωληθούν σε πολύ υψηλότερες τιμές. Οι Ελληνες παραγωγοί ξεπουλάνε έτσι φθηνά ένα διεθνώς ασυναγώνιστο προϊόν, διότι δεν έχουν την υποδομή –και την επιχειρηματική κουλτούρα– να το εκμεταλλευθούν. Η εθνική οικονομία, όμως, χωρίς εξαγωγικές αιχμές θα εξακολουθεί να βασίζεται μονομερώς και δυσανάλογα στον τουρισμό.
Υστέρηση
21" χρόνος ανάγνωσης