90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23–7–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Βίαιαι σκηναί εσημειώθησαν κατά την πρώτην τακτικήν συνεδρίασιν της διακοινοβουλευτικής Διασκέψεως μεταξύ Ιταλών και Γάλλων αντιπροσώπων. Αφορμήν έδωσαν οι λόγοι του Γάλλου σοσιαλιστού βουλευτού Ρενωντέλ, όστις απευθυνόμενος προς τον ομιλούντα Ιταλόν αντιπρόσωπον, εδήλωσε ότι οι βουλευταί οι αντιπροσωπεύοντες την Ιταλίαν δεν δύνανται καθ’ ο φασίσται να ομιλούν περί ελευθεριών και εζητωκραύγασεν υπέρ του Ματεότι [φωτ. κέντρο] και των λοιπών Ιταλών σοσιαλιστών, τους οποίους, κατ’ αυτόν, εφόνευσαν οι φασίσται. Προς στιγμήν ηπειλήθησαν σκηναί μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, αίτινες απεσοβήθησαν λυθείσης της συνεδριάσεως.

ΜΕΙΩΣΗ: Μόλις έφθασαν προ ημερών εις Λονδίνον η ωραία ηθοποιός του κινηματογράφου Ιωάννα Κρώφορδ και ο σύζυγός της Φαίρμπανκς-υιός, ειδοποιήθησαν τηλεγραφικώς εκ Χόλλυγουντ ότι οι μισθοί των ηλαττώθησαν κατά 35 τοις εκατόν. Οι δύο νεαροί αστέρες δεν απηλπίσθησαν εκ τούτου και εδήλωσαν ότι ο λόγος δεν ήτο επαρκής διά να διακόψουν το ταξείδιον αναψυχής των. Σημειωτέον ότι εκέρδιζαν μέχρι τούδε περί τας 600 χιλιάδας δραχμών εβδομαδιαίως και υπολογίζουν ήδη ότι θα ημπορέσουν να ζήσουν και μετά την μείωσιν του μισθού των. […] Εις το σκληρόν τούτο μέτρον προέβησαν οι διευθυνταί των επιχειρήσεων συνεπεία της κρίσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή