90 χρόνια πριν στην «Κ»…24 – 7 – 1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…24 – 7 – 1932

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΒΗΜΑ: Φαίνεται επικρατούσα η υπό του γενικού διευθυντού του Υπουργείου των Στρατιωτικών κ. Πρωτοσυγγέλου υποστηριζομένη άποψις, όπως αντί της στρατιωτικής πραξικοπηματικής ενεργείας προτιμηθή διάβημα των αξιωματικών προς τον πρόεδρον της Δημοκρατίας, καλούμενου να επέμβη προς άμεσον εκκαθάρισιν της καταστάσεως. Το διάβημα τούτο προς τον κ. Ζαΐμην [φωτ.] ελέγετο ότι θα γίνη εντός των προσεχών ημερών με την σύστασιν όπως θέση τέρμα εις την ζωήν της εκπεσούσης εις την κοινήν συνείδησιν Κυβερνήσεως του κ. Βενιζέλου και καλέση εις την Αρχήν πρόσωπον απολαμβάνον της εμπιστοσύνης των αξιωματικών με την εντολήν να σχηματίση Κυβέρνησιν από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και του στρατεύματος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μεταπολεμικώς, κατόπιν των ελπίδων τας οποίας εδημιούργησαν αι νέαι θεραπευτικαί μέθοδοι και συνεπεία της δημιουργίας των αντικαρκινικών κέντρων διαγνώσεως και ερευνών, το ζήτημα του καρκίνου επανήλθεν εις την επιφάνειαν ως πνοή ισχυρού και νέου ανέμου. […] Και τούτο διότι αι εκ του καρκίνου καταστροφαί ελάμβανον τεραστίας διαστάσεις. Σήμερον 10% εκ των εχόντων ηλικίαν 40 ετών και άνω, αποθνήσκουν εκ καρκίνου. […] Ομως […] οφείλομεν να τονίσωμεν τα θαύματα τα οποία επετεύχθησαν διά χειρουργικών επεμβάσεων, διά θεραπείας με ακτίνας Χ, οσάκις εφηρμόσθησαν εγκαίρως. […] Προσοχή, λοιπόν, και εις τον παραμικρόν όζον του δέρματος, εις κάθε παρατεινόμενον έλκος, εις κάθε ανεξήγητον αιμορραγίαν. Η θεραπεία του καρκίνου εξαρτάται πάντοτε από την έγκαιρον διάγνωσιν.

ΠΑΓΙΔΕΣ: Εις πολλά, πάμπολλα σημεία της πρωτευούσης και των περιχώρων έχουν τοποθετηθή μεγάλοι ζυγοί ακριβείας, «παλάντζες» όπως τους αποκαλεί ο λαός. Εις τους ζυγούς αυτούς οι συμπολίται ελέγχουν το βάρος του σώματός των με εν δίδραχμον. Συμβαίνει όμως ότι πλείστοι εξ αυτών είνε χαλασμένοι και χρησιμεύουν απλώς εις το να εισπράττουν τα δίδραχμα του κοσμάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή