90 χρόνια πριν…26-7-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΦΟΝΕΥΣΑΤΕ ΜΕ»: Τηλεγραφήματα εκ Παρισίων μεταδίδουν λεπτομερείας της σημερινής πρώτης ημέρας της δίκης του δολοφόνου του Προέδρου Ντουμέρ, Γκοργκούλωφ. […] Αφηγούμενος την σκηνήν της δολοφονίας, ο Γκοργκούλωφ είπε: «Δεν ενθυμούμαι τίποτε. Ενήργουν ως αυτόματον. Η σκέψις μου μού έλεγε: “Πρέπει να κάμης αυτό και κατόπιν να πεθάνης”». […] «Δεν ηθέλησαν είπε να με ακούσουν και καταπολεμήσουν τους Μπολσεβίκους. Εφόσον η Γαλλία δεν ήθελε να με βοηθήση, το παν είχεν απολεσθή. Η απόπειρά μου υπήρξεν η διαμαρτυρία 150 εκατ. Ρώσσων χωρικών καταδικασθέντων εις αναγκαστικά έργα. Αποθνήσκω διά να σώσω τον ρωσσικόν λαόν. Φονεύσατέ με, αλλά την ιδέαν μου δεν θα την φονεύσετε».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΣ: Εις την περιφέρειαν Βιλλίων του Κιθαιρώνος εξερράγη πυρκαϊά κατά την οποίαν απετεφρώθησαν επί εκτάσεως τριάντα στρεμμάτων πολλαί εκατοντάδες από τα αειθαλή και σπανίζοντα εις την Αττικήν δένδρα ελάτης. Επειδή δε αι θεωρίαι περί αυτομάτου ανεφλέξεως, λόγω του καύσωνος, ισχύουν μόνον διά τα πεύκα, είνε προφανές ότι τα ωραία αυτά δένδρα έπεσαν θύματα εμπρησμού εκ μέρους των ενδιαφερομένων κατοίκων της περιφερείας τους οποίους η ανάκρισις πρέπει να συλλάβη και να τιμωρήση παραδειγματικώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή