90 χρόνια πριν…27-7-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΣΗ: Εις περίοδον κρίσεως ευρίσκεται ο φασισμός. Το αποτέλεσμα της Συνδιασκέψεως της Λωζάννης δεν επροξένησεν ικανοποιητικήν εντύπωσιν εν Ρώμη, η ιταλική διπλωματία, κατά την κρίσιν των ιθυνόντων φασιστικών κύκλων, δεν κατώρθωσε να δράση εις την πρώτην γραμμήν και το αποτέλεσμα είνε ότι επήλθεν εν Ρώμη η γνωστή κυβερνητική μεταρρύθμισις, κατόπιν της οποίας ο Ντούτσε ανέλαβε προσωπικώς το υπουργείον των Εξωτερικών. Αλλ’ αι φασιστικαί πληροφορίαι, αι οποίαι αναφέρουν τας αιτίας της κρίσεως, είνε αναληθείς. Η ιταλική διπλωματία υπέστη τω όντι ήτταν, αλλ’ όχι διότι δεν διεγράφησαν εντελώς αι επανορθώσεις, καθώς ισχυρίζονται οι φασίσται. Αλλά διότι κατηρτίσθη η αγγλογαλλική συμφωνία, η επιλεγομένη «συμφωνία της εμπιστοσύνης», κατόπιν της οποίας η Ιταλία ευρίσκεται σήμερον εν πλήρει διπλωματική απομονώσει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Η σημερινή διαδρομή του αρχηγού του Λαϊκού κόμματος από της Θεσσαλονίκης μέχρι της πόλεως έδωσεν αφορμήν να διαπιστωθή η συντελεσθείσα, και συνεχιζομένη μεταστροφή του δημοσίου φρονήματος. O,τι συνέβη, ιδία από της Δράμας και εντεύθεν, όπου το Λαϊκόν κόμμα δεν απετόλμα σχεδόν να εμφανισθή μέχρι των τελευταίων εκλογών, απετέλεσεν αληθή αποκάλυψιν, και υπήρξε το πλέον ευνοϊκόν προμήνυμα διά το αποτέλεσμα του αρξάμενου εκλογικού αγώνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή