90 χρόνια πριν…28-7-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ: Βουδαπέστη – Εις τον Αρειον Πάγον της Βουδαπέστης [φωτ.] ευρίσκεται υπό εκδίκασιν μια υπόθεσις από την έκβασιν της οποίας εξαρτάται η εγκυρότης 10.000 γάμων. […] Το πρωτοδικείον της Βουδαπέστης είχε γνωμοδοτήση ότι οι γάμοι οι συναφθέντες κατά το φθινόπωρον του 1918 ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών, εις τας υπό στρατιωτικήν κατοχήν ευρισκομένας περιφερείας προ της ισχύος της συνθήκης του Τριανόν, δεν ήσαν έγκυροι και δεν εθεωρούντο ως γενομένοι. Αντιθέτως το εφετείον έχει την γνώμην ότι έστω και διά λόγους σκοπιμότητος μόνον, οι γάμοι αυτοί δεν ημπορούν να ακυρωθούν, αλλά πρέπει να θεωρηθούν ως τελείως έγκυροι.

ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΙΑ: Εις τα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συνεκροτήθη χθες την εσπέραν σύσκεψις διά την μελέτην των μέτρων, τα οποία επιβάλλεται να ληφθούν διά την καταπολέμησιν της τοξικομανίας. […] Ο κ. Τσατσόγλου προέτεινε τα εξής: Να καταβληθούν ενέργειαι παρά τη ΚΤΕ, να απαγορευθή η λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ηρωίνης ως αχρήστου εις την ιατρικήν επιστήμην, δυναμένης δε να αντικατασταθή δι’ άλλων φαρμάκων. Να ληφθούν δρακόντεια μέτρα κατά των προπαγανδιστών της τοξικομανίας μέχρις εξορίας αυτών. Εκτοπισμός των υποτρόπων τοξικομανών εις ερημόνησον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή