90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4–8–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΚΟΡ: Λος Αντζελες, 3 Αυγούστου – Κατά την χθεσινήν ημέραν τους αγώνας παρηκολούθησαν 45.000 θεαταί. Ο ολικός αριθμός των μέχρι σήμερον παρακολουθησάντων τους αγώνας ανέρχεται εις 150.000. Οι επίσημοι των αγώνων είνε ενθουσιασμένοι από την κατασκευήν του στίβου, η οποία ηυνόησε την ταχύτητα των αθλητών. Μέχρι σήμερον κατερρίφθησαν 11 ολυμπιακά ρεκόρ, τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ και ισοφαρίσθησαν τρία παγκόσμια. Εις τον τελικόν των 800 μέτρων νικητής ανεδείχθη ο Αγγλος Χάμσον, καταρρίψας ταυτοχρόνως το ολυμπιακόν και το παγκόσμιον ρεκόρ με 1΄49΄8/10.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Χθες την μεσημβρίαν όλως απροόπτως εγνώσθη εις τον Πειραιά ότι ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Μιαούλης λόγω αδιαθεσίας υπέβαλε εις τον Νομάρχην κ. Παρίτσην αίτησιν χορηγήσεως μηνιαίας αδείας, προτείνων ως αντικαταστάτην του τον δημοτικόν σύμβουλον κ. Ι. Ζερβόν. Κατά τας πληροφορίας μας, τα πραγματικά αίτια της τοιαύτης αποφάσεως του δημάρχου οφείλονται εις την αντίδρασιν, την οποίαν συναντά ο κ. Μιαούλης προς εφαρμογήν της εκκαθαρίσεως του υπαλληλικού προσωπικού του δήμου. Η αντίδρασις αύτη είνε τόσον ζωηρά ώστε ενδέχεται να αγάγη τελικώς τον κ. Μιαούλην εις παραίτησιν από του δημαρχιακού αξιώματος. Χθες ελέγετο ότι η αίτησις αδείας αποτελεί προοίμιον της παραιτήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή