90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6–8–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΧΙΣΜΑ: Το Συνέδριον του Ανεξαρτήτου Εργατικού Κόμματος Αγγλίας απεφάσισε την απόσχισιν του κόμματος εκ του επισήμου Εργατικού Κόμματος «Λέημπουρ Πάρτυ». Η σχετική συζήτησις υπήρξε μακρά και ζωηροτάτη. Οι κατά του σχίσματος κεκηρυγμένοι, βλέποντες ότι μειοψηφούν, προσεπάθουν να σώσουν την κατάστασιν, προτείναντες προσφυγήν εις δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος. Οι αντίθετοί των όμως, επειγόμενοι να φθάσουν εις το σχίσμα, υπέβαλον την πρότασιν ταύτην εις ψηφοφορίαν. Το σχίσμα εγένετο δεκτόν διά ψήφων 241 κατά 142 και εδημιούργησε ανώμαλον κατάστασιν εις το εργατικόν κίνημα της Αγγλίας [φωτ.: αριστερά, ο ηγέτης του Ανεξάρτητου Εργατικού Κόμματος Αγγλίας, Τζέιμς Μάξτον].

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Η αρμοδία υπηρεσία του υπουργείου Συγκοινωνίας πληροφορηθείσα ότι η Εταιρία υδάτων [Ούλεν], παρά την υπάρχουσαν απαγορευτικήν διαταγήν εχρησιμοποίει το ύδωρ του Αδριανείου υδραγωγείου, προέβη εις επισταμένην έρευναν από την οποίαν διεπίστωσαν ότι πράγματι η Εταιρία διωχέτευε τελευταίως προς πόσιν εις διαφόρους συνοικίας το ύδωρ του Αδριανείου. Κατόπιν τούτου, το τμήμα ελέγχου απηύθυνε δριμύτατον έγγραφον διά του οποίου καλεί την εταιρίαν όπως παύση χρησιμοποιούσα το ύδωρ του Αδριανείου. […] Εκ της ανωτέρω ενεργείας της εταιρίας εξηγούνται και τα κρούσματα του κοιλιακού τύφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή