90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-8-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ: «Υπάρχουν μεγάλαι πιθανότητες, εβεβαίωσεν ο καθηγητής Πικάρ, να γίνη η προσγείωσις επί όρους, καθότι στην στρατόσφαιραν οι άνεμοι γενικώς πνέουν από βορρά και από βορειοδυτικών. Δεν θα επιδιώξω νέον ρεκόρ. Θα φθάσωμεν εις ύψος 16-16.500 μέτρων. Το αερόστατον θα παραμείνη επί πολλάς ώρας εις την στρατόσφαιραν. Η θερμοκρασία της σφαίρας εντός της οποίας θα διαμείνωμεν, θα ποικίλη από 0-10 βαθμών. Αν η προσγείωσις γίνη κατά τρόπον αίσιον, θα προβώμεν αμέσως εις την εκκένωσιν της σφαίρας εκ του αερίου, αν η σφαίρα εμφανίζεται ημιπλήρης, τούτο σημαίνει ότι σοβαρόν τι ατύχημα θα έλαβε χώραν εις ημάς. Ολα τα μέτρα πρόνοιας θα ληφθούν».

ΠΕΡΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ: Κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν της Βουλής εψηφίσθη το νομοσχέδιον, διά του οποίου τροποποιείται ο νόμος περί διαζυγίου οριζομένου ότι εκάτερος των συζύγων δύναται να ζητήση την λύσιν του γάμου, άνευ υπαιτιότητος του ετέρου των συζύγων, ένεκα χωριστής διαβιώσεως υπέρ την επταετίαν συνεχώς. Διά την τροποποίησιν αυτήν η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε διαμαρτυρίαν προς το Υπουργείον της Δικαιοσύνης τονίζουσα ότι ουδέποτε θα αποδεχθή την τροπολογίαν αυτήν ως αντικειμένην προς τους εκκλησιαστικούς κανόνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή