90 χρόνια πριν…23-8-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΚΙΩΔΕΣΤΕΡΟΣ: Εκ πληροφοριών προερχομένων εκ Μαντζουρίας, εξάγεται ότι η όλη κατάστασις εν τη Απω Ανατολή καθίσταται ολονέν ανησυχητικωτέρα. Ο έλεγχος της ιαπωνικής Κυβερνήσεως επί των στρατευμάτων της κατοχής και του αρχιστρατήγου των [του Σιγκέρου Χόντζο, στη φωτογραφία μαζί με τον αυτοκράτορα Χιροχίτο], καθίσταται ολονέν σκιωδέστερος και πιστεύεται ότι ο Ιάπων αρχιστράτηγος είνε διατεθειμένος να προκαλέση ένοπλον σύγκρουσιν μετά των Σοβιέτ. Αφ’ ετέρου, η οικονομική κατάστασις της Ιαπωνίας ολονέν επιδεινούται και αποτελεί ισχυρότατον λόγον διά την εφαρμογήν επιθετικής πολιτικής. Κεκηρυγμένος ή ακήρυκτος ο πόλεμος προβλέπεται ως προσεχής. […] Αναμένεται ανυπομόνως η δημοσίευσις της εκθέσεως της ανακριτικής επιτροπής της Κ.Τ.Ε. επί της Σινο-ιαπωνικής ρήξεως και της εν Μαντζουρία καταστάσεως.

ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΙΣΚΟΙ: Μιαν καταπληκτικήν υπόθεσιν εις την οποίαν ο ήδη υφυπουργός των Οικονομικών και υποψήφιος του βενιζελικού κόμματος εις τας Κυκλάδας κ. Ευριπαίος εμφανίζεται κατέχων ένα των πρώτων ρόλων, μας κατήγγειλαν χθες Νάξιοι πολίται. […] Ομολογούμεν ότι με δυσκολίαν θα επιστεύομεν τας εκπληκτικάς πράγματι καταγγελίας –τόση έλλειψις πολιτικής ηθικής θα εφαίνετο απίθανος και διά τον ευτελέστερον των τοπικών κομματαρχίσκων– αλλά οι καταγγέλλοντες επεκύρωσαν τας καταγγελίας των διά των πλέον αδιαψεύστων δοκουμέντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή