Να μάθουμε την αλήθεια χωρίς να διαλυθεί η χώρα

Να μάθουμε την αλήθεια χωρίς να διαλυθεί η χώρα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων οργάνων του κράτους χωρίς εκπτώσεις και φαρισαϊσμούς. Πρέπει να φωτισθεί κάθε πλευρά αυτής τής έτσι και αλλιώς σκοτεινής και δυσώδους ιστορίας όχι μόνον για λόγους ηθικής τάξεως αλλά κυρίως για να υπάρξει κάθαρση και πρόνοια για το μέλλον. Κάθε περίοδος της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας έχει ανάλογα παραδείγματα μικρότερων ή μεγαλύτερων σκανδάλων με παρόμοιες υποθέσεις, αλλά στις μέρες μας τα πάντα αφήνουν (ευτυχώς) ίχνη και έτσι μπορεί όποιος έχει την εξουσιοδότηση να ανακαλύψει την αλήθεια ή έστω να την προσεγγίσει.

Οι στιγμές που ζούμε δεν είναι κατάλληλες για μικροπολιτικά παιχνίδια, καθώς η χώρα έχει ανοικτά μέτωπα που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για το μέλλον μας.

Η διερεύνηση αυτή όμως πρέπει να γίνει επί της ουσίας και όχι να αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για να κλιμακωθεί η πολιτική ένταση σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που ο διχασμός καραδοκεί και απειλεί να διαλύσει τα πάντα. Να μάθουμε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι χωρίς εκπτώσεις, αλλά σε μια χώρα που θα στέκεται στα πόδια της. Αρκετοί κλυδωνισμοί απειλούν θανάσιμα τη σταθερότητα στον τόπο και στην Ευρώπη και περιττεύει η σπατάλη δυνάμεων για ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί στις πραγματικές του διαστάσεις.

Πέραν των άμεσα ενδιαφερομένων, οι οποίοι λογικά αντιδρούν όπως αντιδρούν, και τις ακραίες κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ (με τη γνωστή ιστορία επί του θέματος όταν κυβερνούσε), εσχάτως έχουμε και αρκετούς ακόμη να κόπτονται δήθεν με ανιδιοτέλεια. Για παράδειγμα, η λεγομένη νεοδημοκρατική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που αντιπολιτεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενίοτε και χυδαία θεωρεί ότι βρήκε αντικείμενο για να κάνει θόρυβο. Πρόκειται φυσικά για γνωστά πρόσωπα που έβαλαν πλάτη και έστησαν ανίερη συμμαχία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταπατώντας κάθε αρχή με απολύτως ιδιοτελή κίνητρα. Είναι οι ίδιοι που έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα για να στηρίξουν τις τερατώδεις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα όταν «έπαιζε τη χώρα στα ζάρια». Τα εν λόγω πρόσωπα του πολιτικού περιθωρίου παριστάνουν τώρα τους υπερευαίσθητους και προχωρούν σε ερμηνείες και βαρύγδουπες αναλύσεις του συνταγματικού δικαίου! Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα θεώρησαν ότι βρήκαν ρόλο με αφορμή και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είπε τα αυτονόητα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και προστασία της δημοκρατικής ομαλότητας. Αν ο κ. Καραμανλής ήθελε να πει κάτι περισσότερο, προφανώς είχε τη δυνατότητα να το πράξει, αλλά οι ερμηνευτές του παριστάνουν τους καραμανλικότερους του ιδίου για να έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι προφανές ότι μέσα σε αυτό το χάος αναζητούν πολλοί και διάφοροι κυρίως απόστρατοι της πολιτικής ή και αποτυχημένοι ένα ρόλο για τον εαυτό τους και κάνουν θελήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποιον άλλον τους το ζητήσει. Οι στιγμές που ζούμε όμως δεν είναι κατάλληλες για μικροπολιτικά παιχνίδια, καθώς η χώρα έχει ανοικτά μέτωπα που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για το μέλλον μας και απαιτείται σοβαρότητα και εγρήγορση παντού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή