90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ: Αγγέλλεται εκ Παρισίων εν σχέσει προς την περιοδεία ανά τας ευρωπαϊκάς πρωτευούσας του αρχηγού του αμερικανικού επιτελείου στρατηγού Μακ Αρθουρ [αριστερά στη φωτ.] ότι κυκλοφορεί επιμόνως η φήμη ότι η σχετική απόφασις του ταξειδίου του Αμερικανού στρατηγού ελήφθη κατόπιν διαβήματος του εν Ουασιγκτώνι ανεπισήμου πράκτορος των Σοβιέτ Σβίρσκυ, όστις υπέβαλεν εις την Κυβέρνησιν των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεκριμένας προτάσεις διά την συνεννόησιν των δύο χωρών. […] 1) Αποδοχή των ρωσσικών ομολογιών εις τ’ αμερικανικά χρηματιστήρια. 2) Εξουσιοδότησις των αμερικανικών Τραπεζών διά την προεξόφλησιν των ρωσσικών γραμματίων έναντι καταβολής του νομίμου τόκου. Αντί τούτων η Σοβιετική Ρωσσία θα παρείχεν εις την Κυβέρνησιν των Ηνωμ. Πολιτειών το δικαίωμα να εγκαθιδρύση βάσιν αεροπλάνων εις την χερσόνησον της Καμτσάτκα.

ΛΑΪΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ: Ο Λαός των Αθηνών εύρε χθες την ευκαιρίαν κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Λαϊκού κόμματος να συγκροτήση μιαν πρωτοφανή πράγματι εις όγκον συγκέντρωσιν και να εκδηλώση τον ενθουσιασμόν του υπέρ του Αρχηγού του Λαϊκού κόμματος κ. Τσαλδάρη και των υποψηφίων του συνδυασμού των Αθηνών αλλά και την σταθεράν του θέλησιν να τιμωρήση τους επιβουλευομένους την γαλήνην του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή