90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-10-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΘΕΣΗ: Η παραίτησις του Γκέρνερ εκ του υπουργείου Εθν. Αμύνης αποδίδεται εις τα θορυβώδη επεισόδια εντός του Ράιχσταγκ, προκληθέντα ως εξής: Ο εν αποστρατεία πλοίαρχος φον Κλοτς, σοσιαλιστής και ήδη δημοκρατικός, εδημοσίευσε λίβελλον κατά των χιτλερικών, και ιδίως κατά του εκ των επιτελών του Χίτλερ λοχαγού Ρεμ [φωτ.], κατηγορών αυτόν επί ανηθικότητι. Ο φον Κλοτς εγευμάτιζεν εις το εστιατόριον του Ράιχσταγκ μετ’ άλλων δημοκρατικών βουλευτών, όταν 4 εθνικοσοσιαλισταί βουλευταί, μεταξύ των οποίων και ο φον Χάιενς, όστις κατά το 1920 είχε φονεύση έναν εργατικόν, επετέθησαν κατά του Κλοτς και αφού τον εξυλοκόπησαν ετράπησαν εις φυγήν. Οταν η είδησις της επιθέσεως κατά του Κλοτς εκυκλοφόρησεν εντός της αιθούσης του Ράιχσταγκ, επηκολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών και δημοκρατικών βουλευτών και ο πρόεδρος ηναγκάσθη να διακόψη την συνεδρίασιν.

ΝΕΚΡΟΣ: Αγγέλλεται εκ Χοπ Γουέλ της Νέας Υερσέης ότι ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής ανεκοίνωσεν επισήμως ότι ο μικρός Λίντμπεργκ ανευρέθη νεκρός. Ο κυβερνήτης έλαβε την σχετικήν ειδοποίησιν παρά του διευθυντού της αστυνομίας κ. Βάρτσκοπφ, όστις του ανεκοίνωσεν ότι ο μικρός Λίντμπεργκ ευρέθη νεκρός πλησίον του κτήματος του πατρός του εις Χοπ Γουέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή