Στα δάχτυλα ενός Εκατόγχειρα

Στα δάχτυλα ενός Εκατόγχειρα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πήγε για να ικανοποιήσει μια φαντασίωσή της». Αυτό απεφάνθη για τον καταγγελλόμενο βιασμό μιας κοπέλας από δύο προστάτες του νόμου στο διαβόητο Α.Τ. της Ομόνοιας ο κ. Αλέξης Κούγιας. Τελικά, οι υπηρεσίες του πρέπει να είναι φτηνές, πολύ φτηνές. Αλλιώς πώς θα μπορούσε να τις αγοράσει ακόμα κι ένας ένστολος των τριών κι εξήντα;

Υπάρχουν φυσικά κι άλλα ενδεχόμενα. Ας πούμε, να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους λεβέντες της ΔΙΑΣ ο διαπλανητικώς γνωστός ποινικολόγος. Πουλώντας εκδούλευση στο Σώμα, ποντάρει στην ανταμειπτική μνήμη του συνόλου των αστυνομικών, που διακρίνονται για τη συναδελφική τους αλληλεγγύη. Κάποια στιγμή μπορεί να τους χρειαστεί, μα σε γήπεδο μα σε δικαστήριο. Δεύτερο ενδεχόμενο, να αποζημιώνεται ο δικηγόρος από κάποιον Κουμπαρά της Αστυνομίας, που γεμίζει φασούλι το φασούλι, για τέτοιες περιπτώσεις.

Για ποιον βιασμό μιλάμε όμως. Απλή «κατάχρηση εξουσίας» ήταν. Ετσι γνωμάτευσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογική συγκέντρωση, πετυχαίνοντας μ’ έναν σμπάρο τρία τρυγόνια: έδωσε απαλλακτικό στον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, γραμμή στους δικαστές για το ποια σταθμά να χρησιμοποιήσουν στη ζυγαριά τους, και σεμνό έπαινο στον εαυτό του, που τα πηγαίνει υπέροχα και στην ασφάλεια. Οχι μόνο στην πανδημία και την ακρίβεια.

Το συνηθίζει ο πρωθυπουργός να συγχέει ελαφρώς εξουσίες και αξιώματα. Και να εκδίδει οιονεί δικαστικές αποφάσεις πριν καν επιληφθεί η Δικαιοσύνη ή με τις υποθέσεις εν εξελίξει. Μέχρι και για «συμμορίες» ακούσαμε στη Βουλή από τα χείλη του. Και φυσικά δεν ακούσαμε καμία «συγγνώμη, λάθος», όταν αποδείχτηκε ότι ουδείς «συμμορίτης» δρούσε εναντίον του.

«Μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το καλό όνομα δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών» παρότρυνε ο κ. Μητσοτάκης τους ένστολους ακροατές του. Προσφυώς, δεν προσδιόρισε σε πόσων χεριών τα δάχτυλα αναφερόταν. Το πιο πιθανό (και πιο ειλικρινές) θα ήταν να είχε κατά νουν τα δάχτυλα ενός Εκατόγχειρα. Γιατί μόλις σε πέντε μέρες μάθαμε για αστυνομικούς: α) βιαστές, β) πρωταγωνιστές σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα, γ) σχετιζόμενους με το έγκλημα του Κολωνού, δ) διαφθαρέντες στον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, ε) συνδιακινητές ναρκωτικών στην Αργολίδα. Εχει κι άλλα, πλην εξαντλήθηκε η στήλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή