90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-11-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΟΤΣΚΙ: Η είδησις περί παρουσίας του Τρότσκυ εις τον Πειραιά, γνωσθείσα αιφνιδίως, εξερράγη ως βόμβα αναστατώνουσα τόσον τους κύκλους των «συντρόφων», όσον και τους αντιπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι έσπευσαν να καταφθάσουν από της 7ης πρωινής ενώπιον του μόλις καταπλεύσαντος ατμοπλοίου «Πράγα» με την αφελή πεποίθησιν ότι θα έβλεπον να προβάλη η χαρακτηριστική μορφή του αρχηγού της Διεθνούς Αριστεράς Αντιπολιτεύσεως. […] Ο Τρότσκυ ήτο άγνωστος ως επιβάτης εις τον καμαρότον του ατμοπλοίου του!.. […] Εις την τραπεζαρίαν ο αστυνομικός υπάλληλος που ξεφυλλίζει τα διαβατήρια φαίνεται περισσότερον του δέοντος προσηλωμένος εις ένα τουρκικόν διαβατήριον. Μια ματιά εις την φωτογραφίαν: Ο Τρότσκυ!.. «Αυτός είνε!». «Αυτός, αλλά ονομάζεται Λέων Σεντώφ».

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Αγγέλλεται εκ Ρώμης ότι η Βουλή συνήλθε σήμερον εις την εναρκτήριον αυτής συνεδρίασιν, ήτις διεξήχθη μετ’ ιδιαιτέρας επισημότητος λόγω της συμπτώσεως αυτής μετά της δεκάτης επετείου του φασισμού. Κατ’ αυτήν ο Μουσσολίνι εξεφώνησε την πρώτην αυτού αγόρευσιν εν τη Βουλή υπό την ιδιότητά του ως αρχηγού της Κυβερνήσεως. Οι βουλευταί έφερον όλοι μελανούς χιτώνας. Οι βουλευταί και το κοινόν των θεωρείων όρθιοι έψαλλον το φασιστικόν ύμνον «Τζιοβινέτσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή