90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-11-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΣΗ: Ο Πρόεδρος του Ράιχ φον Χίντεμπουργκ ήρχισε τας συσκέψεις του διά την λύσιν της κρίσεως. Την μεσημβρίαν εδέχθη τον αρχηγόν των Γερμανών εθνικιστών Χούγκεμπεργκ, σήμερον δε την εσπέραν θα δεχθή τον ηγέτην του κόμματος του Κέντρου κ. Κάας και, βραδύτερον, τον αρχηγόν του Λαϊκού κόμματος Ντίγκελνταιη. Οι καλώς πληροφορημένοι κύκλοι φρονούν ότι δεν θα καταστή βεβαίως δυνατόν εντός της σήμερον να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα ή να εξαχθούν συμπεράσματα διά το αποτέλεσμα των Προεδρικών συσκέψεων. Ιδιαιτέρα σπουδαιότης αποδίδεται εις την στάσιν του αρχηγού των εθνικοσοσιαλιστών Χίτλερ, όστις θα γίνη αύριον (σήμερον) δεκτός παρά τω Προέδρω και ιδιαιτέρως εις το αν ούτος θα επιμείνη να του ανατεθή η προεδρία της Κυβερνήσεως ή θα δεχθή τας προεδρικάς προτάσεις.

ΞΥΡΙΣΜΑ: Τον υφυπουργόν της Εθνικής Οικονομίας επεσκέφθη επιτροπή κουρέων οι οποίοι έχουν καθορίσει τιμήν ξυρίσματος 2 δραχμάς. Εζήτησε δε όπως η κατωτάτη τιμή υψωθή εις δραχμάς 3. Ο κ. Στεφανόπουλος υπεσχέθη να μελετήση το ζήτημα.

ΘΗΤΕΙΑ: Ο υπουργός των Στρατιωτικών κ. Κονδύλης ανεκοίνωσε χθες ότι η καθιέρωσις διά νόμου της ενιαυσίου θητείας δύναται να θεωρήται γεγονός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή