90 χρόνια πριν στην «Κ»…20 – 11 – 1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…20 – 11 – 1932

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΣΣΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ»: Συγχαρητήρια και εκδηλώσεις θαυμασμού εξ όλων των μερών του κόσμου διαβιβάζονται προς την Εμμυ Τζόνσον-Μόλισον, ευρισκομένην ήδη εις την Πόλιν του Ακρωτηρίου. Εκ των πρώτων απηύθυναν τηλεγραφήματα προς αυτήν ο υπουργός της Αεροπορίας λόρδος Λοντοντέρυ και η Βασιλική Αεροναυτική Εταιρεία. Επίσης παρόμοια τηλεγραφήματα απηύθυναν προς αυτήν πολλοί αεροπόροι, εν οις η Αμαλία Ερχαρτ και ο Γάλλος αεροπόρος Κοστ. Καταφθάνουν επίσης ολονέν και νέαι λεπτομέρειαι περί του λαμπρού της κατορθώματος. Ούτω εγνώσθη ότι εις την ζώνην του Ισημερινού συνήντησε θύελλαν, εις άλλο δε σημείον ηναγκάσθη να προσγειωθή και να επισκευάση ελαφράν βλάβην του μηχανήματος. Την όλην διαδρομήν εξετέλεσεν εις τέσσαρας ημέρας, εξ ώρας και πεντήκοντα τρία λεπτά.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ: Οι πολιτικοί κύκλοι του Βερολίνου, σχολιάζοντες την σημερινήν συνομιλίαν του Προέδρου του Ράιχ μετά του αρχηγού των εθνικοσοσιαλιστών Χίτλερ, κρίνουν ότι ο Πρόεδρος Χίντεμπουργκ θα διερωτάται ασφαλώς εάν θα πρέπη να εξακολουθήση τας διαπραγματεύσεις μετά των αρχηγών των κομμάτων ή εάν θα πρέπη να εκλέξη πρόσωπον της εμπιστοσύνης του εις το οποίον να αναθέση την εντολήν της συνεχίσεως των διαπραγματεύσεων. Κατά τους αυτούς κύκλους ο Χίτλερ δεν προτίθεται να αναλάβη την πρωτοβουλίαν της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων μετά των αρχηγών των άλλων κομμάτων. Το ουσιώδες αποτέλεσμα της σημερινής συνομιλίας είνε ότι η απ’ ευθείας επαφή του Προέδρου του Ράιχ μετά του Χίτλερ δεν διεκόπη και ότι παραμένη ανοικτή η οδός της ανταλλαγής γνωμών.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΤΣΕΑ: Θεσσαλονίκη, 19 Νοεμβρίου – Ηρχισαν σήμερον οι αγώνες αντισφαιρίσεως διά το κύπελλον Κετσέα. Κατά την πρώτην ημέραν των αγώνων η δις Μοδιάνου ενίκησε την κ. Ρουμπίκη 6-4, 6-4, ο κ. Στάλος τον κ. Χασίαν 6-4, 6-2, 6-1 και ο κ. Χασιός ενίκησε τον κ. Γιαρμολίνσην άνευ συναντήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή