90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΤΙΚΩΤΑΤΑ: «Το Εθνικιστικόν γερμανικόν κόμμα δεν εκπροσωπεί μόνον ένα συντηρητικόν αίσθημα, μίαν γενικήν αντίδρασιν. Αποβλέπει προς την αντεπανάστασιν, προς την ανατροπήν της Δημοκρατίας και επάνοδον εις την προπολεμικήν ιμπεριαλιστικήν Γερμανίαν. Το πρόγραμμά του κοσμεί με την μαγείαν του “παλαιού καλού καιρού”. […] Εις το άλλο άκρον, το κίνημα της απομακρύνσεως από τον συνταγματικόν Σοσιαλισμόν των σοσιαλδημοκρατών, οίτινες προσεγγίζουν εις τον κομμουνισμόν και τείνουν ευήκοον ους εις τας επαναστατικάς του προτάσεις, αποτελεί μαρτυρίαν περί της υπάρξεως παρομοίας επιθυμίας ανασυγκροτήσεως της υπαρχούσης καταστάσεως επί τελείως διαφορετικών βάσεων. Οταν οι άνθρωποι είνε ικανοποιημένοι τα φλογερά κηρύγματα πίστεως είνε αντιδημοτικά, αλλ’ όταν η κατάστασις είνε καταστρεπτική και η προοπτική του μέλλοντος σκοτεινή είνε δημοτικώτατα» (Λόιντ Τζορτζ).

ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ: Ο υπουργός της Εθνικής Οικονομίας κατέληξεν εις το συμπέρασμα ότι είνε δυνατός ο περιορισμός της εισαγωγής της βενζίνης διά του περιορισμού της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, ιδιωτικών και ταξί. Τα μεν αυτοκίνητα των οποίων ο αριθμός είνε άρτιος θα κυκλοφορούν μόνον εκάστην Δευτέραν, Τετάρτην, Παρασκευήν και Κυριακήν, τα δε αυτοκίνητα των οποίων ο αριθμός είνε περιττός θα κυκλοφορούν μόνον εκάστην Τρίτην, Πέμπτην, Σάββατον και Κυριακήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή