90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24-11-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: ∆ρακόντεια μέτρα διά την περιστολήν της αφορήτου σοβιε-τικής γραφειοκρατίας εξαγγέλλονται εκ της Μόσχας. Είνε γνωστόν ότι η κρατικοποίησις της ιδιοκτησίας, των βιομηχανιών, της γεωργίας και των εργατικών χεριών είχε δημιουργήση τον τεραστιώτερον γραφειοκρατικόν οργανισμόν του κόσμου, με εκατοντάδες χιλιάδων υπαλλήλων, με ατελείωτον αριθμόν γραφείων και υπηρεσιών, μίαν αληθινήν Λερναίαν Υδραν με απείρους και δυσειδεστάτας κεφαλάς. Ο οργανισμός αύτος ήτο όχι τόσον η κεφαλή όσον η κοιλία του έθνους. Και ήδη η σοβιετική κυβέρνησις […] εσκέφθη ότι ήτο καιρός να συσφίξη το λουρίον γύρω από την υπερτροφικήν γαστέρα. Και υπερβολικοί πάντοτε εις όλα οι ερυθροί δικτάτορες, απεφάσισαν και τώρα να περιορίσουν διά μιας την γραφειοκρατίαν των κατά 80 τοις εκατόν.

ΔΥΣΤΡΟΠΗ: Επί του δημοσίου εξωτερικού χρέους ο κ. Φρημ [απεσταλμένος του οίκου Χάμπρο] εσημείωσεν ότι εν Λονδίνω υπάρχει η γνώμη καθ’ ην η Ελλάς εκ προθέσεως δυστροπεί εις την εκπλήρωσιν των συμβατικών της υποχρεώσεων, αλλ’ ετόνισεν ότι καθ’ α διεπίστωσεν τούτο δεν είνε αληθές, και ανεγνώρισεν ότι πραγματικώς η συναλλαγματική κατάστασις της χώρας δεν επιτρέπει, άνευ γενικωτέρων κινδύνων, την πληρωμήν της υπηρεσίας των δανείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή