90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΕΗ: Η απάντησις της κυβερνήσεως των Ην. Πολιτειών εις την αγγλικήν διακοίνωσιν επί του ζητήματος των πολεμικών χρεών διεβιβάσθη εις το Λονδίνον. Διά της αγγλικής διακοινώσεως εζητείτο αναστολή της πληρωμής της δόσεως, ήτις είνε καταβλητέα την 15ην Δεκεμβρίου, εν αναμονή της λήξεως των συζητήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων επί του ζητήματος τούτου. Και το μεν κείμενον της απαντήσεως δεν εδημοσιεύθη εισέτι, αι απόψεις όμως του προέδρου Χούβερ εδημοσιεύθησαν και είνε ήδη γνωσταί. Ο πρόεδρος Χούβερ [φωτ.] εδήλωσεν ότι «αι συμφωνίαι περί των χρεών δέον να παραμείνουν σεβασταί εξ ολοκλήρου, εκτός αν αύται τροποποιηθούν κοινή συναινέσει».

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ: Ο πρόεδρος Χίνδεμπουργκ απέκρουσε την πρότασιν του Χίτλερ περί σχηματισμού Κυβερνήσεως ήτις να διευθύνη αντλούσα τα δικαιώματά της εκ του προέδρου του Ράιχ. Κατά την αντίληψιν του προέδρου δεν δύναται να παράσχη τοιαύτην εξουσιοδότησιν εις αρχηγόν κόμματος, όστις διεκήρυξε πάντοτε ότι επιδιώκει ιδίους σκοπούς. Πάντως εις ην περίπτωσιν καταδειχθή το αδύνατον του σχηματισμού κυβερνήσεως συνασπισμού, οι πολιτικοί κύκλοι φρονούν ότι ο πρόεδρος θα παράσχη απόλυτον εξουσιοδότησιν εις τον φον Πάππεν, μεθ’ ου μάλιστα ούτος θα συναντηθή αύριον (σήμερον) την πρωίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή