90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ: Οι σπουδασταί του Πολυτεχνείου μάς απέστειλαν ανακοίνωσιν διά της οποίας δηλούν ότι απεφάσισαν να απόσχουν των μαθημάτων εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά την στάσιν της Συγκλήτου, ήτις απέρριψεν αίτησιν της επιτροπής των να δοθή εις την δημοσιότητα το καταρτισθέν διάταγμα το τροποποιούν τον οργανισμόν του Πολυτεχνείου και αποσκοπούν εις τον περιορισμόν του αριθμού των εξερχομένων μηχανικών.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Η κηρυχθείσα από του μεσονυκτίου της προχθές απεργία των ιδιοκτητών των λεωφορείων διά την μη εφαρμογήν της διδράχμου φορολογίας εις εκάστην διαδρομήν λεωφορείου υπέρ της Πάουερ συνεχίζεται, καταβάλλονται δε προσπάθειαι να επεκταθή και εις τους τροχιοδρομικούς και άλλους εργάτας, χωρίς επιτυχίαν μέχρι στιγμής. Ο υφυπουργός της συγκοινωνίας έλαβεν από προχθές έκτακτα μέτρα διά την τήρησιν της τάξεως και την απρόσκοπτον εξυπηρέτησιν του κοινού. […] Ο κ. υφυπουργός έδωκεν ωσαύτως διαταγάς εις την Αστυνομίαν όπως φρουρηθούν άπασαι αι αφετηρίαι και τα τέρματα, προς προστασίαν των τυχόν απεργοσπαστών.

ΜΟΔΑ: Η πρώτη φιλολογική Πέμπτη του «Ατελιέ» εσημείωσε μεγάλην επιτυχίαν. Πολλοί ήταν οι προσελθόντες και κυρίως αι προσελθούσαι διά να ακούσουν τον κ. Ζαχ. Παπαντωνίου ομιλούντα επί θέματος τόσο ενδιαφέροντος όσον η «Ψυχολογία της μόδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή