Εμπόριο της ανθρώπινης δυστυχίας

Εμπόριο της ανθρώπινης δυστυχίας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια διαδρομή που κράτησε περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο γνωστός κληρικός π. Αντώνιος της «Κιβωτού» εξελίχθηκε σε σταρ. Οι… αγιογραφίες για τη δράση του ξεπερνούσαν κάθε φαντασία – όχι πάντα με δική του ευθύνη, αλλά και των αδηφάγων ΜΜΕ. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει με τη δημοσιότητα, που όπως λένε οι ψυχαναλυτές είναι εθιστική. Η πορεία του στον χρόνο εκτόξευσε τις μετοχές του και απολάμβανε τον θαυμασμό και την οικονομική στήριξη επιφανών και μη, προκαλώντας ταυτοχρόνως και τη ζήλια «ομοτέχνων του» και πολλών άλλων. Ανεξάρτητα από το εάν θα αποδειχθούν ή όχι αληθείς οι κατηγορίες περί ασέλγειας και κακοποίησης εις βάρος ανηλίκων, ο ιερέας φαίνεται πως κάποια στιγμή την… ψώνισε. Μακάρι για χιλιάδες λόγους να μην είναι αλήθεια όλα αυτά που καταγγέλλονται τώρα και να πρόκειται για μια πλάνη, αλλά δυστυχώς τα σύννεφα έχουν πέσει βαριά. Το αναμφισβήτητο έργο της οργάνωσης που στηρίχθηκε φανατικά από φτωχούς και πλούσιους δημιούργησε ένα οικοδόμημα που στην πορεία του χρόνου αποδείχθηκε βαρύ και ασήκωτο για τον δημιουργό του.

Η υπόθεση «Κιβωτός» πρέπει να εκκαθαριστεί ταχύτατα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Τώρα πια όμως υπάρχει μια πραγματικότητα στην οποία κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Η υπόθεση πρέπει να εκκαθαριστεί ταχύτατα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, κυρίως όμως για να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα που τυγχάνουν της φροντίδας στη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά και σε άλλες παρόμοιες. Η Δικαιοσύνη πρωτίστως οφείλει να ξεπεράσει τον εαυτό της και με επαγγελματισμό και ταχύτητες που απαιτεί η περίσταση να κάνει τη δουλειά της. Η κυβέρνηση ορθώς προχώρησε στον διορισμό νέας διοίκησης που θα φροντίσει για την ομαλή λειτουργία των δομών και παραλλήλως θα ερευνήσει διά των ειδικών τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης κατάστασης σε επίπεδο διαχείρισης. Η νέα ομάδα διοίκησης υπό την κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τους συνεργάτες της έχει μακρά και επιτυχημένη θητεία στο συγκεκριμένο αντικείμενο και αυτό αποτελεί μια εγγύηση για τα δύσκολα που έχει να διαχειριστεί.

Με αφορμή όμως αυτό το σοκαριστικό γεγονός, είναι ευκαιρία για την πολιτεία να επανεξετάσει εξονυχιστικά όλες τις σχετικές οργανώσεις και τις αντίστοιχες κρατικές δομές. Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου δείχνει να έχει ένα σχέδιο που θα βάλει τάξη στο χάος που υπήρχε, ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με «ιερά και ανίερα» συμφέροντα που έχουν μάθει να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Σε αυτό το «μέτωπο» πρέπει να βρει αμέριστη συμπαράσταση όχι μόνον από την κυβέρνηση, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, για να μη χαθεί μια ευκαιρία να αποκατασταθεί στον τόπο η κοινωνική προστασία σε εκείνους που την έχουν απόλυτη ανάγκη. Ολα αυτά πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς και απόλυτη διαφάνεια, μήπως και αποκατασταθεί κάποια στιγμή η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτές τις δομές, που με αφορμή τα τελευταία γεγονότα έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή