90 χρόνια πριν στην «Κ»…27 – 11 – 1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…27 – 11 – 1932

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Εις το γήπεδον του Παναθηναϊκού σήμερον θα τελεσθή η επίσημος έναρξις του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ενώσεως Αθηνών περιόδου 1932-1933. Το πρόγραμμα της εορτής, κατά την διάρκειαν της οποίας θα παιανίζουν αι μουσικαί του Δήμου Αθηναίων και του ορφανοτροφείου Χατζηκώστα, κατηρτίσθη ως εξής: Ωρα 1.15 μ.μ., συγκέντρωσις μετεχουσών ομάδων εις τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού [φωτ. Αρχείο Ν. Πολίτη]. Ωρα 1.30 μ.μ., παρέλασις των ομάδων υπό τους ήχους των μουσικών. Ωρα 2 μ.μ., παράταξις των ομάδων. Προσφώνησις και απονομή μεταλλίων επάθλων και διπλωμάτων εις τας περυσινάς πρωταθλητρίας. Ωρα 3 μ.μ. Ποδοσφαιρικός αγών μεταξύ της ομάδος του Παναθηναϊκού και της μικτής Αττικού – Αστέρος (α΄ ημιχρόνιον) και της τοιαύτης Γουδί – Ατρομήτου (β΄ ημιχρόνιον).

ΓΑΛΛΟΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ: Επήλθε συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσσίας διά το κείμενον του γαλλοσοβιετικού συμφώνου περί μη επιθέσεως, το οποίον, κατά πληροφορίας του Ρώυτερ, θα υπογραφή την προσεχή Τρίτην. Του συμφώνου προτάσσεται προοίμιον, εν τω οποίω τονίζεται ότι η συνθήκη αναγνωρίζει το Καταστατικόν της Κ.Τ.Ε. Και επισφραγίζει το σύμφωνον των Παρισίων. Το σύμφωνον αποτελείται εξ επτά άρθρων, εις τα οποία καθορίζεται ότι η υποχρέωσις περί μη επιθέσεως δεν περιλαμβάνει μόνον την Γαλλία και τας Αποικίας της αλλά και τα εδάφη ακόμη τα τελούντα υπό γαλλικόν Προτεκτοράτον ή υπό γαλλικήν εντολήν. Διά του συμφώνου απαγορεύεται αμοιβαίως οιονδήποτε μποϋκοτάζ, οικονομικόν ή δημοσιονομικόν, είτε και προπαγανδιστική ενέργεια τείνουσα να βλάψη πολιτικώς ή κοινωνικώς το έτερον των συμβαλλομένων Κρατών.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ: «Η Κυβέρνησις αποσκοπεί πρωτίστως εις την εσωτερικήν ειρήνην. Δεν πρόκειται περί προσωπικών ωφελειών, αλλά περί των συμφερόντων ολοκλήρου της χώρας. Το κυριώτερον ζήτημα είνε η λύσις της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσεως. Το ζήτημα της υπηρεσίας του Δημοσίου χρέους είναι σπουδαίον» (πρωθυπουργός Κ. Τσαλδάρης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή