Χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός του

Χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός του

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει τους πολίτες. Ο κόσμος επιζητεί τη σταθερότητα και απεχθάνεται τις εκπλήξεις και την αβεβαιότητα. Ιδιαίτερα όταν τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά από παντού και η χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι και αποτελεσματικότητα στην τρικυμία που πλησιάζει.

Οσα λάθη και εάν έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο τελικός απολογισμός της είναι θετικός. Μπορεί στο θέμα των υποκλοπών να τα έκανε θάλασσα, όμως αντιμετώπισε με σχέδιο, σωφροσύνη και αποτελεσματικότητα όλες τις μεγάλες κρίσεις που χτύπησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Τόσο στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στον Εβρο και στο Αιγαίο όσο και στην πανδημία αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία, η κυβέρνηση πέρασε πάνω από τον πήχυ. Αντιθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Επαιξε με τους αντιεμβολιαστές και τα lockdowns την εποχή της πανδημίας, καταψήφισε τις σημαντικές γεωπολιτικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και επιχειρεί να αποδομήσει καθημερινά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων στα ενεργειακά και τη μείωση των τιμών στα τρόφιμα.

Μάλιστα, μέσα στην αντιπολιτευτική του έπαρση ο κ. Τσίπρας έφτασε να εξαγγέλλει, ξανά, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με την Ε.Ε. τα 30 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Θυμίζοντας στους πολίτες τις τραγικές εποχές της «αυταπάτης» και της «κωλοτούμπας». Οταν η βαθιά νυχτωμένη για τα ευρωπαϊκά κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» επιδίωξε τη σύγκρουση με την Ε.Ε. και υποχρεώθηκε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, να βάλει τη χώρα σε νέα λιτότητα και να ζημιώσει την οικονομία δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Τίποτα, δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει πραγματικά στον ΣΥΡΙΖΑ από τότε. Γι’ αυτό και σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. προηγείται από 5% έως 10%. Ακόμη και οι μετρήσεις που γίνονται από φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα δείχνουν ότι ο χειρότερος εχθρός του κόμματος είναι ο εαυτός του. Το 41% των πολιτών θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση σήμερα θα ήταν χειρότερη αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ (μόνο το 28% λέει ότι θα ήταν καλύτερη), ενώ το 78% λέει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της αντιπολίτευσης.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να ονειρεύεται εξουσία, οι πολίτες όμως δεν τον εμπιστεύονται. Περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, σοβαρές προτάσεις και σχέδιο διακυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή