90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 30-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Οι φύλακες της διώρυγος και οι ελάχιστοι κάτοικοι της Ποσειδωνίας ήσαν οι πρώτοι που μέσα εις την ομίχλην της ανατελλούσης αυγής αντελήφθησαν προ του Ισθμού αγκυροβολημένα δύο νεότευκτα αντιτορπιλικά [«Κουντουριώτης», «Υδρα» – φωτ. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ] επί των οποίων εκυμάτιζεν η Ελληνική σημαία. Παρ’ ότι η άφιξίς των ανεμένετο, η θέα των δύο καινουργών πολεμικών με την γαλανόλευκον προεκάλεσε ζωηράν συγκίνησιν εις τους τόσους Ελληνας που εχαιρέτισαν τον κατάπλουν των εις τα ελληνικά ύδατα, οι οποίοι και παρηκολούθησαν αποθαυμάζοντες εκ του ύψους της διώρυγος τον βραδύτατον διάπλουν τών εντός του Ισθμού ρυμουλκουμένων ολοκαινουργών καραβιών μας. […] Τα σκάφη έχουν κατασκευασθή εκ χάλυβος μεγίστης αντοχής, τα δε ύφαλά των είνε ενισχυμένα εν σχέσει με τα ιταλικά και τουρκικά, άτινα κατασκευάσθησαν ομού μετά των ιδικών μας διά παχυτέρων ελασμάτων ώστε να έχουν βίον μακρότερον.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: Ο κ. Πρωθυπουργός συνεκάλεσε διά την μεσημβρίαν εις το Πολιτικόν Γραφείον τους διευθυντάς όλων των Τραπεζών παρά των οποίων πρόκειται να ζητήση όπως ενισχύσουν την Κυβέρνησιν εις την προσπάθειάν της διά την ανακούφισιν των πασχουσών απόρων τάξεων κατά την διάρκειαν του αρξαμένου χειμώνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή