90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1-12-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΜΟΝΗ: Αφ’ ήρχισαν εις την Γαλλίαν τα μεγάλα οχυρωματικά έργα κατά μήκος των συνόρων της και των ακτών της, η έμμονος ιδέα της κατασκοπείας έχει κυριεύση την αστυνομίαν. Δεν παρέρχεται μην χωρίς να «ανακαλυφθή» κάποιος κατάσκοπος, συλλαμβανόμενος και υποβαλλόμενος εις μακράς ανακρίσεις. Τα περισσοτέρας εν τούτοις φοράς, αι υπόνοιαι αποδεικνύονται αδικαιολόγητοι και η υπόθεσις καταλήγει εις αστειότητα.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ: Αγγέλλεται εκ Τεχεράνης ότι πρωτοφανής έκρηξις λαϊκού ενθουσιασμού παρετηρήθη επί τη ανακοινώσει της πληροφορίας ότι ηκυρώθη η σύμβασις μεταξύ της Περσικής Κυβερνήσεως και της Αγγλοπερσικής Εταιρείας πετρελαίων. Η εν λόγω εταιρεία θεωρεί την ακύρωσιν της συμβάσεως ως μη ισχυράν, δέχεται όμως όπως η σύμβασις ανανεωθεί επί νέων βάσεων.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Θεσσαλονίκη – Θορυβώδεις φοιτητικαί σκηναί εγένοντο σήμερον εις το Πανεπιστήμιον. Σήμερον απήργησαν οι φοιτηταί της γεωπονίας, δασολογίας, μαθηματικών και φυσικών. […] Οι απεργοί ζητούν: 1) Την πολυγράφησιν των παραδόσεων, 2) την επαναφοράν του παλαιού νόμου περί αποζημιώσεως των πρακτικώς ασκουμένων, 3) την παραχώρησιν της γεωργικής σχολής και των δασών διά την εκπαίδευσιν των φοιτητών της γεωπονίας και της δασολογίας και 4) την χορήγησιν επί πιστώσει των οργάνων σχεδιάσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή