90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-12-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΕΗ: Εις την διακοίνωσιν (της αγγλικής κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ) εκτίθεται η αγγλική άποψις, καθ’ ην η επανάληψις των πληρωμών των πολεμικών χρεών θα σημάνη έντασιν της παγκοσμίου κρίσεως, της οποίας τα αίτια είνε πολλαπλά, αλλά τα πολεμικά χρέη και αι επανορθώσεις αποτελούν εν εκ των σπουδαιοτέρων. Αι μεγάλαι απαιτήσεις, τονίζεται, αίτινες εδημιουργήθησαν εκ των πολεμικών βαρών, δεν καθίσταται δυνατόν ν’ αντιμετωπισθούν ειμή μόνον διά δανείων εκ μέρους των άλλων χωρών. Τα δάνεια τα οποία οι Σύμμαχοι έλαβον παρά των Ηνωμένων Πολιτειών, και συγκεκριμένα η Γαλλία και η Αγγλία, ανέρχονται εις το κολοσσιαίον ποσόν των τεσσάρων δισεκατομμυρίων λιρών.

ΔΙΔΡΑΧΜΟΝ: Οι κάτοικοι της πρωτευούσης, του επινείου της και των προαστείων, οι οποίοι ευρέθησαν πρωί-πρωί χθες χωρίς φωταέριον και συγκοινωνίαν, εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι και πάλιν, διά πολλοστήν φοράν, οι εργάται των μεταφορών και οι εργάται παραγωγής φωταερίου εκήρυξαν απεργίαν. […] Την αρχήν εις την απεργίαν έκαμαν οι ιδιοκτήται λεωφορείων, των οποίων τα συμφέροντα εθίγοντο καιρίως και αμέσως εκ της αποφάσεως της «Πάουερ» να εισπράττη εν δίδραχμον καθ’ εκάστην διαδρομήν ιδιωτικού λεωφορείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή