90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3–12–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΦΑΝΗΣ: Εν τη προς τας Ην. Πολιτείας διακοινώσει της η Γαλλική Κυβέρνησις αναπτύσσει τα αίτια τα οποία δικαιολογούν νέαν μελέτην του όλου προβλήματος των χρεών. Ο περιορισμός των εσόδων συνεπεία της διακοπής των επανορθώσεων, η αύξησις του βάρους των χρεών συνεπεία της παγκοσμίου οικονομικής κρίσεως και η εκ παραλλήλου πτώσις των τιμών των διαφόρων ειδών, αι δυσχέρειαι διά την εξεύρεσιν συναλλάγματος ως και η επιρροή την οποίαν η λύσις του ζητήματος των χρεών θα ηδύνατο να έχη επί της εξελίξεως της παγκοσμίου οικονομικής καταστάσεως, είναι τα δικαιολογούντα αυτήν αίτια. Η αξία των επιχειρημάτων τούτων –εξακολουθεί η διακοίνωσις– είναι τόσον προφανής, ώστε επιβάλλει άμεσον αναθεώρησιν. Η εφαρμογή της συμφωνίας περί χρεών δεν ανταποκρίνεται πλέον εις την δημιουργηθείσαν κατάστασιν.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: Ο κ. Πρωθυπουργός κατέστησεν ενημέρους τους συνεργάτας του των ενεργειών αυτού και των αρμοδίων Υπουργών διά την αντιμετώπισιν των απεργιών. Εξέθεσεν τα του πρωινού διαβήματός του διά την εφ’ άπαξ και κατά τρόπον οριστικόν εκκαθάρισιν των μετά της Πάουερ διαφορών και την άρσιν των αιτίων συνεχών προστριβών διά της αναθεωρήσεως της συμβάσεως μεταξύ του Δημοσίου και της Εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή