90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-12-1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ: Νέαι πορείαι πείνης οργανωθείσαι υπό ανέργων παλαιών πολεμιστών τη συμμετοχή και κομμουνιστικών στοιχείων βαδίζουν προς την Ουασιγκτώνα. Η φρουρά του Λευκού Πύργου έλαβεν έκτακτα μέτρα, μετακαλέσασα πέντε συντάγματα πεζικού και ένα λόχο πεζοναυτών διά την φρούρησιν του προεδρικού μεγάρου και του Κογκρέσσου. Η πρωτοπορεία των οδοιπόρων της πείνης έφθασεν εις τα πρόθυρα της Ουασιγκτώνος, αναχαιτίσθη δε από τα πολυβόλα των εστρατοπεδευμένων εις τα περίχωρα αποσπασμάτων. Κατά τας πληροφορίας της Αστυνομίας οι διαδηλωταί επρόκειτο να προκαλέσουν βιαίας σκηνάς έξωθι του Κογκρέσσου προχθές Τρίτην εάν ηδύναντο να εισέλθουν άνευ αντιστάσεως εις την Ουασιγκτώνα.

ΣΑΫΛΟΚ: Την 15ην Δεκεμβρίου η Αμερική αναμένει να εισπράξη παρά των Eυρωπαίων χρεοφειλετών της το ποσόν των εκατόν είκοσι τριών εκατομμυρίων δολλαρίων! Εξ αυτών μόνον τα τριάκοντα εν εκατομμύρια είνε κεφάλαιον. Τα λοιπά ενενήκοντα δύο είνε τόκοι. Κατόπιν τούτου δεν είνε βεβαίως αδικαιολόγητοι οι Αγγλοι οι οποίοι μετέβαλον τον Μπάρμπα-Σαμ, την παροιμιώδη επονομασίαν των Αμερικανών, εις Μπάρμπα Σάυλοκ.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ: Αγρίνιο – Οι ελαιοπαραγωγοί εν απελπισία διατελούντες συνήλθον εις το Δημαρχιακόν κατάστημα διά την αντιμετώπισιν της δεινής καταστάσεως και απεφάσισαν την σύμπτυξιν αναγκαστικού συνεταιρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή