Μετά το θαύμα… προσγείωση στην πραγματικότητα

Μετά το θαύμα… προσγείωση στην πραγματικότητα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι απίστευτος τελικός Μουντιάλ ήταν αυτός; Ιδιαίτερα το τελευταίο 20λεπτο του ματς με την τρελή ανατροπή της ισοφάρισης στο 80΄ και την αδιανόητη αγωνία στην παράταση του αγώνα έδειξε γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει πάντα ο βασιλιάς των σπορ – το πιο αγαπητό και δημοφιλές άθλημα στον κόσμο.

Τι πάθος, τι πείσμα, τι μονομαχίες σώμα με σώμα, τι απίστευτες αλλαγές σκηνικού, τι εκπληκτικό θέαμα. Χάρμα ιδέσθαι… Ασφαλώς ο καλύτερος αγώνας που έχουμε δει τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια. Σίγουρα από τότε που έπαιζαν ο Κρόιφ, ο Μπεκενμπάουερ, ο Μαραντόνα, ο Ζιντάν.

Τον 34χρονο Ντι Μαρία, τραυματία σχεδόν σε όλο το Μουντιάλ, να τρέχει σαν 20χρονος, πάνω-κάτω σε όλο το γήπεδο και να κλαίει σκοράροντας το δεύτερο γκολ της «αλμπισελέστε». Και τον 37χρονο Ζιρού –που γρήγορα αντικαταστάθηκε– να ίπταται πάνω απ’ όλους τους αμυντικούς μπας και πετύχει την κεφαλιά που θα δώσει στη Γαλλία την ευκαιρία που έψαχνε σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο, τον Κιλιάν Εμπαπέ, να εφορμά σαν τανκ σε όλες τις διεκδικήσεις και να πετυχαίνει το απίστευτο χατ τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή, ίσως, όλων των εποχών, τον Λιονέλ Μέσι, να σκοράρει δύο φορές και δικαίως να σηκώνει το τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του – το καλύτερο δώρο για τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν βλέπω συχνά πλέον ποδόσφαιρο. Ισως γιατί θέλω να κρατώ στο μυαλό μου εκείνα τα αξέχαστα ματς του Αγιαξ, της Μίλαν, της Ρεάλ Μαδρίτης. Κατάλαβα, όμως, βλέποντας τον τελικό, ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Οι σέντρες από τα άκρα και οι μακρινές μπαλιές δεν υπάρχουν πια. Η Μπαρτσελόνα έχει επιβάλει το δικό της παιχνίδι παντού: εκατοντάδες μικρές πάσες ακριβείας, ενώ πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με μεγάλη ένταση και ταχύτητα.

Κρίμα που ο Γιάννης Διακογιάννης δεν πρόλαβε να δει τον αγώνα αυτόν. Να δει τον Μέσι στο αποκορύφωμα της δόξας του να αποχωρεί και να δίνει τη θέση του στον 24χρονο Εμπαπέ, ο οποίος θα μας χαρίσει και άλλα τέτοια ματς-αριστουργήματα. Το κακό για εμάς είναι ότι θα πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα – έχω δύο εισιτήρια για τον αγώνα ΑΕΚ – Λαμίας την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή