90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-1-1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΑΡΤΗΜΑ: Το απλούστερον των πραγμάτων δι’ όλους τους κατοίκους της υδρογείου σφαίρας λαμβάνει τρομακτικάς διαστάσεις διά τους Αμερικανούς και εμφανίζεται ως εν εκ των επτά θανασίμων αμαρτημάτων. Αι γυναίκες της Αμερικής κηρύττουν σταυροφορίαν κατά του ζύθου, οι επίσκοποι τον αναθεματίζουν, οι «ξηροί» θεωρούν τον ζύθον ως αντισυνταγματικόν! Και εις όλην αυτήν την αντιζυθικήν εκστρατείαν πρωτοστατούν ως ήτο επόμενον οι «γκάνγκστερς», κυρίαρχοι πάντοτε της καταστάσεως εν Αμερική.

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑ: Πολύς λόγος γίνεται από τινός εις την Αμερικήν γύρω από μίαν νέαν θεωρίαν, εις την οποίαν εδόθη το υποβλητικόν όσον και μυστηριώδες όνομα «τεχνοκρατία». Κατά την θεωρίαν αυτήν, διά να αποσοβηθή η πλήρης αντικατάστασις του ανθρώπου από τας μηχανάς, αντικατάστασις η οποία θα επέφερε πλήρες οικονομικόν χάος, πρέπει να καταργηθή το σύστημα των τιμών και ο χρυσός ως χρήμα, και να θεσπισθούν αι εκτιμήσεις των διαφόρων προϊόντων εις μονάδας ενεργείας. Μία πνευματώδης Αμερικανίς δακτυλογράφος, θέλουσα να ειρωνευθή την νέαν θεωρίαν, έρριψε τελευταίως εις το κιβώτιον των εράνων μιας φιλανθρωπικής εταιρίας της Νέας Υόρκης ένα χαρτάκι, επί του οποίου είχε γράψει τας λέξεις: «Προσφέρω 20 κιλοβάτ ζωικής ενεργείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή