90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17–1–1933

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΣΗ: Η από τετραημέρου υφισταμένη κυβερνητική κρίσις ετερματίσθη χθες την εσπέραν διά του σχηματισμού και ορκωμοσίας της νέας κυβερνήσεως υπό την προεδρίαν του κ. Βενιζέλου και τη συμπράξει των κομμάτων τα οποία ανέτρεψαν την κυβέρνησιν Τσαλδάρη. […] Κατά την συνομιλίαν [Καφαντάρη – Βενιζέλου] διεπιστώθη η ύπαρξις δυσχερειών διά την συγκρότησιν κυβερνήσεως Καφαντάρη και λόγω αντιδράσεων, αι οποίαι εσημειώθησαν εις το κόμμα των Φιλελευθέρων. Ο κ. Καφαντάρης εξεδήλωσε σαφώς προς τον κ. Βενιζέλον την πρόθεσίν του όπως καταθέση την εντολήν. Ο κ. Βενιζέλος κατά την συνομιλίαν ετόνισεν ότι υφίσταται πίεσιν εκ των φίλων του ν’ αναλάβη αυτός προσωπικώς τον σχηματισμόν της κυβερνήσεως συνασπισμού.

ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ: Την 8ην εσπερινήν ενώπιον του β΄ τριμελούς Πλημμελειοδικείου ήρχισεν η δίκη των Ουνιτών κ.κ. Γ. Χαλαβατζή, επισκόπου των εν Ελλάδι Ουνιτών, δον Ξενοπούλου, ιερέως και καθηγητού εις το ουνιτικόν σχολείον, δον Βασιλειάδου, Ευρωναίου Τυπάλδου Ουνιτών ιερέων, Κωστή Μπαστιά, Ι. Κωνσταντινίδου και Φιλιππίνας ντε Μόντι κατηγορουμένων επί προσηλυτισμώ. Μεταξύ των συνηγόρων των παρίστατο και ο κ. Κούνδουρος ο οποίος εγκατέλειψε την υπεράσπισιν κληθείς εις το Προεδρικόν Μέγαρον διά να διορισθή υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή