90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-1-1933

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ: Μόλις εγνώσθη η προκήρυξις των εκλογών, απεδόθησαν εις τον κ. Ντε Βαλέρα διάφορα σχέδια. Ελέχθη ότι ηγωνίζετο διά την πλήρη ανεξαρτησίαν της Ιρλανδίας και την διάσπασιν των δεσμών που την συνδέουν με την Αγγλίαν. Τα πράγματα όμως δεν ανταποκρίνονται εις τας φήμας αυτάς. Η άνοδός του εις την αρχήν τον κατέστησε ρεαλιστικώτερον. Ο κ. Ντε Βαλέρα θα ήθελε περισσοτέραν εμπιστοσύνην εκ μέρους του λαού προς το αρχικόν του πρόγραμμα το οποίον, ενώ διατηρεί το ελεύθερον κράτος εντός των πλαισίων της συνθήκης του 1921, του επέτρεψε να αφαιρέση όλην την σημασίαν του όρκου προς τον Βασιλέα, να σταματήση τας ετησίας πληρωμάς και να αναλάβη πολιτικήν εις άκρως προστατευτικήν με την ελπίδα ότι θα καταστήση την Ιρλανδίαν οικονομικώς ανεξάρτητον της Αγγλίας.

ΕΞΕΠΟΡΤΙΣΑΝ: Εν εκ των χαρακτηριστικών της παραδόξου εποχής μας είνε η πρόωρος χειραφέτησις των θηλέων. Τ’ ανήλικα δεσποινίδια θέλουν να «ζήσουν την ζωήν των», κατά την νεωστί καθιερωθείσαν έκφρασιν και αρχίζουν να θορυβώσι κατά τον πλέον επικίνδυνον τρόπον. Χθες εσημειώθησαν ταυτοχρόνως δύο «εκούσιαι» απαγωγαί, μιας δεκαεξαέτιδος και μιας δεκαπενταέτιδος, αι οποίαι αμφότεραι ηκολούθησαν τους εκλεκτούς της καρδίας των και «εξεπόρτισαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή