Ελαφρότητα και ύφος από τον Νίκο Παππά

Ελαφρότητα και ύφος από τον Νίκο Παππά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο ξετυλίγεται το κουβάρι με τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά για το «σύριζα τσάνελ», τόσο αποκαλύπτεται η θρασύτητα και ο τυχοδιωκτισμός τους στα χρόνια που κυβέρνησαν. Κυρίως όμως φανερώνεται ο ερασιτεχνισμός και η επιπολαιότητα ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζαν ότι θα κυβερνούν αιωνίως και πως ο κόσμος τους ανήκει ή πρέπει να τους ανήκει. Αν ισχύουν τα μισά από όσα λέγεται ότι περιέχουν τα εκατοντάδες επίμαχα sms με τον Χρήστο Καλογρίτσα, πέραν των άλλων θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Πρόκειται, σύμφωνα με την περιγραφή ανθρώπου που έχει γνώση των διαλόγων, για ένα απίστευτο παζάρι που αν γινόταν ταινία θα ήταν φαρσοκωμωδία. Είναι τέτοια η ασχετοσύνη και το θράσος από την πλευρά του τότε υπουργού όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που προκαλεί κατάπληξη. Ξεχειλίζουν από αφέλεια και κουτοπονηριά οι διάλογοι για τον σχεδιασμό ενός τόσο περίπλοκου εγχειρήματος. Ακόμη και σε εύλογες απορίες που διατυπώνει ο συνομιλητής του για το πώς θα βρεθούν οι πόροι, εκείνος εμφανίζεται άνετος και απόλυτος πως αυτά τα θέματα είναι λυμένα! Τη συνέχεια ως προς αυτό τη γνωρίζουμε καθώς πέραν των νομικών θεμάτων δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε και τα χρήματα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που όλοι λογοδοτούν έστω και για ένα μέρος των αμαρτιών τους.

Τώρα ο κ. Παππάς προσπαθεί με μισόλογα να διαψεύσει τον άλλοτε κολλητό του αλλά δεν τολμά και να τα βάλει ευθέως μαζί του καθώς εκείνος ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να διαθέτει ως… αρχειακό υλικό ο δαιμόνιος επιχειρηματίας. Η νοοτροπία της εποχής της παντοδυναμίας του πρώην υπουργού μπορεί να μην απέδωσε τα αναμενόμενα και τώρα να τρέχει στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά το ύφος έχει παραμείνει. Αντί να αναζητήσει τρόπους να ξεπεράσει τις νομικές περιπέτειές του φθάνει στο σημείο να απειλεί ακόμη τους αντιπάλους του με το δάκτυλο υψωμένο όπως πριν από μερικά χρόνια. Εδώ προφανώς η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια και ένας Θεός γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του ο πολιτικός που προσπάθησε να χειραγωγήσει τις εξελίξεις για να έχει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης. Ως εδώ θα «πει κανείς τόσα ξέρει τόσα κάνει». Προκαλεί όμως μεγάλες απορίες γιατί προσπαθεί να τα βάλει με τη γραμματέα Καλογρίτσα (αλλά όχι με το αφεντικό της) για τους φακέλους με τα μετρητά που, όπως καταγγέλθηκε, πήγαιναν στο κόμμα. Ουδείς μέχρι στιγμής έχει πει κάτι για τον ίδιο, αλλά αυτός καταθέτει μήνυση ίσως γιατί γνωρίζει τη συνέχεια ή διότι απλώς θέλει να εμφανίσει εαυτόν ως εγγυητή της κομματικής αντίστασης. Ο,τι και αν συμβαίνει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Παππάς δεν μπορεί ούτε και τώρα να αποδεχθεί πως στις δημοκρατίες ουδείς συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες και δεν πρέπει ούτε μπορεί να λειτουργεί υπεράνω των νόμων επί μακρόν. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που όλοι λογοδοτούν έστω και για ένα μέρος των αμαρτιών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή