Η μικρή Μαρία μεγάλωσε

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Φίλης, για μια ακόμη φορά, πρώτευσε στον καλό αγώνα του προοδευτικού λυρισμού. «Ακόμη και η υποψία ότι υπάρχει ένα πεντάχρονο παιδί νεκρό, μας φτάνει», δήλωσε χθες σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τον υποτιθέμενο θάνατο της υποτιθέμενης μικρής Μαρίας. Δύο υποθέσεις φτάνουν για να φτιάξουν μιαν αλήθεια – κάτι σε περίπου Καρτέσιο. Κι αν έχεις λίγη ευαισθησία φτιάχνεις μια εικαστική παρέμβαση. Δεν ξέρω πόσοι διαβάσατε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην κυριακάτικη «Καθημερινή». Αποκαλύπτει ότι δεν επρόκειτο για λάθος –απ’ αυτά που όλοι κάνουμε– ούτε για παραπλάνηση. Επρόκειτο για οργανωμένη σκηνοθεσία. Ως και μακιγιέρ υπήρχε. Ποιος την οργάνωσε και με ποιον στόχο; Αν και δεν είμαι δικαστής, αλλά απλός σχολιαστής, δικαιούμαι να αναρωτηθώ Qui bono. Για να σας βοηθήσω, απλώς να θυμίσω ότι από την υπόθεση προσπάθησαν να ωφεληθούν η Τουρκία και το κόμμα του κ. Φίλη. Και το μεν και η δε, με την υπόθεση της μικρής Μαρίας προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν την εικόνα μιας Ελλάδας που δεν διστάζει να αφήσει να πεθάνουν ακόμη και μικρά παιδιά προκειμένου να υπονομεύσουν τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων μας στον Εβρο. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, την περυσινή χρονιά απετράπη η είσοδος 260.000 μεταναστών και καμιάς χιλιάδας εκπροσώπων του υποκόσμου. Μη σας τρομάζουν οι αριθμοί. Σκεφθείτε μόνον τη μικρή Μαρία. Και μόνον η υπόθεση ότι μπορεί να υπήρξε και να πέθανε από δάγκωμα σκορπιού, φτάνει.

Η κυβέρνηση ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη. Το βρίσκω λίγο υπερβολικό, έως αστείο. Ζητάς συγγνώμη όταν έχεις κάνει κάποιο λάθος, έχεις υιοθετήσει λάθος πληροφορίες ή δεν ξέρω τι άλλο. Το έκανε το «Σπίγκελ», αφαιρώντας όλα τα σχετικά δημοσιεύματα. Οταν όμως έχεις οργανώσει τη στρατηγική σου απέναντι στο μεταναστευτικό σε υποθέσεις σαν τη «μικρή Μαρία», όταν οι ευρωβουλευτές σου καταγγέλλουν την Ελλάδα για «βάρβαρη» αντιμετώπιση των δυστυχισμένων, τότε δεν ζητάς συγγνώμη. Τότε προστρέχεις στον προοδευτικό λυρισμό: «ακόμη και η υπόθεση ότι πέθανε ένα πεντάχρονο παιδί, φτάνει».

Η «μικρή Μαρία» μεγάλωσε. Και μπορεί να μιλήσει με τα στοιχεία που παραθέτει η ερευνητική δημοσιογραφία. Χάρη στη Βασιλική Σιούτη, που πρώτη αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει, και τον Γιάννη Σουλιώτη που αποκάλυψε τη σκηνοθεσία της όλης υπόθεσης. Τη μουσική υπόκρουση του δράματος σας αφήνω να την αναλογισθείτε εσείς. Την τελευταία πράξη δεν χρειάζεται να σας την αποκαλύψω. Μπορεί να οργανωθεί σε κάποια γερμανική ΜΚΟ, οικολογικού ενδιαφέροντος, με σκοπό τη μελέτη της διαφοράς στη συμπεριφορά ανάμεσα στους ελληνικούς και τους τουρκικούς σκορπιούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή