90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25-1-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΤΥΧΩΣ: Προ ημερών ο κ. Λόυδ Τζωρτζ έγινεν εβδομηκοντούτης. Από δεκαοκτώ μηνών δεν είναι ειμή επίτιμος βουλευτής… [Εντούτοις] εις την εν Κάρναβον ιδιαιτέραν εκλογικήν του περιφέρειαν, απήγγειλεν αλλεπαλλήλους λόγους, διά των οποίων αφήκε να υπονοηθή ότι η πολιτική του σταδιοδρομία δεν είχεν ακόμη τερματισθή. Ευτυχώς διά την Αγγλίαν δεν φαίνεται ότι αι υποσχέσεις αυταί θα κινήσουν τον ενθουσιασμόν του λαού.

ΑΝΤΙΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ: Καθ’ ην στιγμήν η γρίππη, περί της οποίας όλοι διατηρούμεν την χειρίστην ανάμνησιν, εμφανίζεται πάλιν υπό μορφήν επιδημίας εις τας πλείστας χώρας και καθ’ ην στιγμήν αι περιπλοκαί της, όπως η πνευμονία, προκαλούν εκατοντάδας θανάτων κάθ’ εβδομάδα, είνε λίαν ενδιαφέρουσα η είδησις ότι, κατόπιν επιμόνων ερευνών του Ινστιτούτου Ροκφέλλερ εν Νέα Υόρκη, κατεσκευάσθη αντιπνευμονικός ορός, όστις καταστρέφει το μάλλον μολυσματικόν μικρόβιον της ασθενείας ταύτης, το οποίον η επιστήμη απεκάλεσε «πνευμονιόκοκκος Νο 3».

ΑΝΕΚΚΛΗΤΟΙ: Αγγέλλεται εκ Μόσχας ότι εκηρύχθη συγκεκαλυμμένως είδος στρατιωτικού νόμου εις τον Βόρειον Καύκασον υπό τύπον διορισμού εκτάκτου επιτροπής διά την επίβλεψιν δήθεν της σποράς κατά την προσεχή άνοιξιν. Η επιτροπή αποτελείται από εξ δοκιμασμένους συντρόφους των οποίων αι αποφάσεις θα είνε ανέκκλητοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή