Η κυβέρνηση κρατάει «καθρεφτάκι»

Η κυβέρνηση κρατάει «καθρεφτάκι»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ήμασταν παιδάκια υπήρχε το περίφημο «καθρεφτάκι». Σε έβριζε ο «εχθρός» στην τάξη μέσα κι εσύ ύψωνες το χέρι, με τα δάχτυλα σφιγμένα και σχημάτιζες το θαυματουργό «καθρεφτάκι». Ετσι, όσες απειλές, ύβρεις, κατάρες κι αν εκτόξευε ο συμμαθητής, εσύ ήσουν θωρακισμένος, γιατί όλα αυτά προσέκρουαν στην παλάμη σου κι επέστρεφαν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στον αρχικό πομπό, εν είδει φραστικής σφαλιάρας. Το «καθρεφτάκι» σε καθιστούσε αδιάβροχο, άτρωτο, πανίσχυρο.

Κάπως έτσι συμπεριφέρεται σήμερα η κυβέρνηση. Κατηγορείται από την αντιπολίτευση για παράνομη άρση του απορρήτου με θύματα υπουργούς και ανώτατους αξιωματικούς του στρατού, δεν απαντά, μόνο σηκώνει το «καθρεφτάκι» κι επιστρέφει Novartis, Καλογρίτσα, Παππά, Μάτι και ό,τι βρει στο διάβα της. Τη ρωτούν για το Predator, σηκώνει την παλάμη και ανταποκρίνεται με «νεκρή Μαρία». Εγκαλείται για το απόρρητο και τα προσκόμματα που δημιουργεί στη διερεύνηση της υπόθεσης, κλείνει πεισματικά τα αυτιά και συλλαμβάνει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη». Ακούει το όνομα «Χρήστος Ράμμος» και απαντάει «Ισίδωρος Ντογιάκος».

Διαβάζει επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, καταφεύγει εκ νέου στον παλιμπαιδισμό και διοχετεύει παραμύθια για ψηφοδέλτια Επικρατείας, κακούς λύκους και πράσινα άλογα. Μαθαίνει ότι οι συνταγματολόγοι συζητούν απόψε κατά πόσον η σημερινή εικόνα της χώρας ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές αξίες και στην κοινή αντίληψη για το κράτος δικαίου, κρατάει την αναπνοή της μέχρι να μετρήσει έως το –(δημοψήφισμα του)– «2015».

Η στρατηγική είναι σαφής: μέσα στον κουρνιαχτό και στο τουρλουμπούκι θα ατονήσει η σοβαρότητα του σκανδάλου, η λάσπη εναντίον όσων επιμένουν στη διερεύνηση θα πιάσει κάποια στιγμή τόπο, οι συμψηφισμοί θα έχουν αποτέλεσμα. Μέσα σε αυτό το χαοτικό μείγμα, ουδείς θα θυμάται πλέον ποιος παρακολουθούσε ποιον, ποια στοιχεία προέρχονται από ανεπιβεβαίωτες λίστες και ποια από αντιπαραβολές με τους παρόχους, ποια άρση απορρήτου ήταν νόμιμη(;) επισύνδεση και ποια έγινε με παράνομο λογισμικό, ποιοι ήξεραν και ποιοι δεν ήξεραν την έκταση και μαζικότητα, αν είχε γνώση ο ίδιος πρωθυπουργός ή ήταν ένα «παρακράτος» μέσα στην ΕΥΠ που αυτενεργούσε, ποιος νομικός είναι αδέκαστος και ποιος εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι εκεί που θα έχουν νανουρίσει γλυκά το εκλογικό σώμα, θα ξυπνήσουν μια μέρα, η πλατεία θα είναι γεμάτη και πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα υψώνουν προς τη Βουλή «αγανακτισμένες γροθιές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή