Una piccolissima serenata

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας χάσει και ξεχάσει το «ηθικό πλεονέκτημα», προσπάθησε να σπιλώσει σύσσωμη την αντιπολίτευση με την υπόθεση Novartis. Ηθελαν να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους, να τους εξαφανίσουν μια και καλή από την πολιτική ζωή. Ανέβασαν μια επιθεώρηση με κακογραμμένα νούμερα και δευτεροκλασάτους ηθοποιούς. Μόλις τις προάλλες αποκαλύφθηκε για ποιον λόγο οι μάρτυρες φορούσαν κουκούλες. Για να μη δούμε το πρόσωπο του Μάξιμου Σαράφη, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος σπείρας που εξαπατούσε επιχειρηματίες με ψεύτικα δάνεια. Τότε το σύνθημα ήταν ότι η υπόθεση Novartis ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Την πάτησαν μεγαλοπρεπώς, με τη μεγαλοπρέπεια που διακρίνει την πολιτική τους μικροπρέπεια. Τώρα εγκαινιάζουν την προεκλογική τους εκστρατεία με τις «επισυνδέσεις». Πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή, λένε. «Εχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που έχει καταργήσει το κράτος δικαίου». Εως και οι συνταγματολόγοι ανησυχούν αν και κατά πόσον η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Χατζηδάκη απομακρύνει την Ελλάδα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το colpo grosso τους όμως ακούγεται περισσότερο σαν piccolissima serenata. Αυτήν που, όπως λέει το τραγούδι, απευθύνει ο κάθε ερωτευμένος στην καλή του.

Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες. Ουσιαστικές μεν, αναρμόδιος δε. Δεν πίστευα ποτέ ότι η ΕΥΠ θα δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις δραστηριότητές της σε δημοσιογράφους για να τις διοχετεύουν σε πολιτικούς της αρεσκείας τους. Θα μου πείτε και η ΕΥΠ είναι τμήμα του ελληνικού Δημοσίου, οπότε δεν είχα λόγο να την εξαιρέσω από τον θαυμασμό και τον σεβασμό που τρέφω για τις δημόσιες υπηρεσίες. Οφείλω επίσης να πω ότι η τετραετία Μητσοτάκη, παρά τις επιτυχίες της στη διαχείριση των κρίσεων, δεν με βοήθησε να μην αναφέρομαι ειρωνικά στο ελληνικό Δημόσιο. Θυμάμαι φίλο που μου είχε πει πριν από χρόνια ότι υπήρξε αναφορά της ΕΥΠ για μακεδονική προπαγάνδα στην τηλεόραση της Αυστραλίας. Υψηλή κατασκοπεία. Θα τη ζήλευε και ο Βέγγος. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτε από τότε. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η λειτουργία της ΕΥΠ είναι παραπληρωματική των Rafale. Και αν μάθαμε κάτι απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η υπηρεσία είναι διάτρητη, και πάντως δεν ανταποκρίνεται στους στοιχειώδεις κανόνες της «μυστικής». Θα μου πείτε όλα αυτά δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα. Ξέρει ότι μετά τις εκλογές δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελληνικού ∆ημοσίου, ούτε της ΕΥΠ. Τον ενδιαφέρει να μη χάσει αυτό το ποσοστό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και του επιτρέπει να μείνει στη σκηνή. Οπότε κάνει αυτό που ξέρει. Τους τραγουδάει τρυφερά το Una piccolissima serenata.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή