90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28–1–1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Προ της κρισιμότητος της οικονομικής καταστάσεως, η κυβέρνησις της Σοβιετικής Ενώσεως αναγκάζεται ολοέν και περισσότερον να παραιτηθή της εφαρμογής των αρχών του κομμουνισμού. Πράγματι, εις την δυτικήν Σιβηρίαν, εις την βόρειαν περιοχήν της Λευκής Ρωσσίας, εις το Ουζμπεκιστάν, εις το Τουρκμενιστάν και εις το Καρακόλ εξεδόθησαν διατάγματα φέροντα τας υπογραφάς του Μολότωφ και του Στάλιν, διά των οποίων επιτρέπεται εις τα «κολλεκτιβιστικά» κτήματα και εις τα μέλη των να εργάζωνται ατομικώς και να πωλούν ελευθέρως τον υπ’ αυτών παραγόμενον σίτον.

ΕΓΚΑΡΔΙΟΤΗΣ: Θαυματουργεί τέλος πάντων συνεχώς η περίφημος ελληνοτουρκική εγκαρδιότης και οι επιστήθιοι φίλοι μας Τούρκοι δεν παραλείπουν ευκαιρίαν διά να μας αποδείξουν τα εγκάρδια αισθήματά των. Τρεις αναπληρωματικοί παίκται της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδος, συνοδεύοντες τους τακτικούς παίκτας, δεν ηδυνήθησαν ν’ αποβιβασθούν εις Σμύρνην και να μετάσχουν του αγώνος, εκδιωχθέντες υπό των τουρκικών αρχών. Αλλ’ εκτός τούτου υπάρχει και άλλο επεισόδιον εις βάρος των τουρκικών αρχών Σμύρνης. Το ελληνικόν ναυαγοσωστικόν «Μαριγώ Μάτσα», αποσταλέν προς ανέλκυσιν του ναυαγήσαντος ελληνικού πλοίου «Ταξιάρχης», δεν ηδυνήθη να περατώση την εργασίαν της ανελκύσεως, εκδιωχθέν υπό των τουρκικών αρχών. Ζήτω λοιπόν η εγκαρδιότης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή