90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 31-1-1933

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΟΡΝΤ: Τα εργοστάσια αυτοκινήτων της εταιρείας Φορδ, τα οποία διέκοψαν επ’ αόριστον τας εργασίας των, εχρησιμοποίουν εν συνόλω 100 χιλιάδας εργατών και υπαλλήλων. Ως λόγος της διακοπής φέρεται το ότι μία βοηθητική εταιρία, η εταιρία Μπριγκς, χρησιμοποιούσα εξ χιλιάδας εργατών, διέκοψε τας ιδικάς της εργασίας, λόγω απεργίας των εργατών της μη δεχθέντων την επιβληθείσαν ελάττωσιν των ημερομισθίων. Συνεπεία της διακοπής των εργασιών του εργοστασίου της Φορδ, πολλαί άλλαι συναφείς επιχειρήσεις ευρίσκονται εις την ανάγκην να σταματήσουν και αυταί την λειτουργίαν των.

ΚΑΓΚΕΛΛΑΡΙΟΣ: Ο Πρόεδρος Χίντεμπουργκ υποδείξει του φον Πάπεν όστις διεξαγάγει τας συνεννοήσεις μετά των κομμάτων, ανέθεσεν εις τον αρχηγόν των εθνικοσοσιαλιστών κ. Χίτλερ τον καταρτισμόν της νέας κυβερνήσεως. Ο Χίτλερ κατήρτισεν αμέσως την κυβέρνησιν, ήτις ωρκίσθη το απόγευμα. Η νέα κυβέρνησις απετελέσθη εκ των κομμάτων εθνικοσοσιαλιστών και εθνικοφρόνων ως εξής: Χίτλερ καγκελλάριος […].

Α. ΤΑΡΝΤΙΕ: «Η πρόοδος αύτη της εξωτερικής πολιτικής της Γαλλίας δεν νοείται. Εφ’ όσον το γαλλικόν κράτος εξακολουθεί να φυτοζωή θα είνε ανίκανον να εξυψώση την αντίληψιν περί των πεπρωμένων του Εθνους. Το κράτος αποσυντίθεται με τον συνδικαλισμόν των υπαλλήλων, της παρανόμου αυτής οργανώσεως των προνομιούχων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή