90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ερωτάτε δι’ ένα μέλλοντα πόλεμον εις τα Βαλκάνια; Δεν θέλω να το πιστεύσω. Δεν ημπορώ να το πιστεύσω. Και κάτι περισσότερο: δεν το πιστεύω. Δεν έχω ιδιαιτέρας πληροφορίας, γνωρίζω όμως την κατάστασιν. Τας φιλειρηνικάς διαθέσεις του Βελιγραδίου, επί παραδείγματι, ουδείς δύναται να τας αμφισβητήση. Οσον αφορά την Ιταλίαν, οιαιδήποτε και αν είνε αι εσωτερικαί επιθυμίαι της, είμαι βέβαιος ότι δεν επιδιώκουν να τας ικανοποιήσουν ειμή διά της ειρηνικής οδού. Ο Μουσσολίνι [φωτ.] με εβεβαίωσε περί τούτου επανειλημμένως. Μου έδωσε και λαμπρά επιχειρήματα».

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Βουκουρέστιον – Η απόφασις εις ην προήλθεν η κυβέρνησις όπως ζητήση παρά της Βουλής εξουσιοδότησιν εκδόσεως νομοθετικών διαταγμάτων και, εν ανάγκη, της εφαρμογής στρατιωτικού νόμου εις τινάς περιφερείας διά σύντομον χρονικόν διάστημα, δικαιολογείται εκ των τελευταίων εργατικών ταραχών εις τας οποίας διεπιστώθη η ενεργός ανάμιξη κομμουνιστών πρακτόρων.

ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Μία απόπειρα γενικωτάτου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, πολλάκις γενομένη μέχρι τούδε άνευ αποτελέσματος κατά την τελευταία δεκαετία, επαναληφθείσα πάλιν, κατέληξε εις αποτυχίαν οικτροτέραν των προηγουμένων. Πρόκειται περί της αποπείρας προς αποκατάστασιν ομαλότητος εις τας γαλλοϊταλικάς σχέσεις και κατευνασμόν της εχθρότητος, η οποία εντείνεται μεταξύ των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή