Το ΕΑΜ σε μεσημεριανάδικο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πάτρα, η εισαγωγή της ομιλίας του κ. Τσίπρα ήταν ο ύμνος του ΕΑΜ. Ηταν μια ιστορική ομιλία, που θα ‘λεγε κι ο Σεφερλής. Στη Θεσσαλονίκη ανέβηκε στη σκηνή μετά μια ενθουσιώδη πρόσκληση της κ. Τσαπανίδου, «Ελα, πρόεδρε, με φόρα». Το ΕΑΜ βρήκε τη θέση του στο ύφος του τηλεοπτικού μεσημεριανάδικου. Η Ιστορία παραχώρησε ευγενώς τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Προχθές ο κ. Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να εξηγήσει στον ΣΚΑΪ τη θέση του κόμματός του στο θέμα της τροπολογίας για τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει, λέει, να προσδιορισθεί η φύση των εγκλημάτων που θα αποκλείουν τις εγκληματικές οργανώσεις από τη Βουλή. Ρατσιστικά και νεοναζισμός. Αρα η 17Ν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Μα η 17Ν μπορεί να ακολουθούσε ειδεχθή τακτική, αλλά ο τελικός της στόχος ήταν ανθρωπιστικός, εξηγεί. Κι απ’ τον πολύ ανθρωπισμό έσπειρε μερικά πτώματα αθώων. Παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό τους για τον άνθρωπο οι άνθρωποι και έκαναν λάθη. Το πιο ωραίο, βέβαια, το είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Η κυβέρνηση φέρνει τώρα την τροπολογία προσδοκώντας να κερδίσει όσους ψηφοφόρους θα ήθελαν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή αλλά δεν θα τη βρουν στα ψηφοδέλτια. Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει ψήφους με τον χιονοπόλεμο. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον κ. Φίλη, ο οποίος απέρριψε την τηλεκπαίδευση και απαίτησε από το υπουργείο να αφήσει ελεύθερα τα παιδιά να παίξουν στο χιόνι.

Η αλήθεια είναι ότι με όλ’ αυτά έχω κάπως μπερδευτεί. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει η τροπολογία για τη Χρυσή Αυγή; Ναι, αρκεί να μην κινδυνεύουν να αποκλειστούν και οι αριστερές εγκληματικές οργανώσεις. Και ποιος είναι ο πραγματικά βαθύς ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός που ψέλνει τον ύμνο του ΕΑΜ – και του ΕΛΑΣ ειρήσθω εν παρόδω, που περιλαμβάνεται στα κατορθώματα του ύμνου; Ή μήπως αυτός που ενθουσιάζεται με την κ. Τσαπανίδου, η οποία πέρασε την κομματική συγκέντρωση για τηλεπαιχνίδι; Το ομολόγησε και η ίδια στο κάτω κάτω. Είπε πως όταν συμμετέχεις σε ένα κόμμα, μαθαίνεις πράγματα που δεν μπορείς να ξέρεις ως δημοσιογράφος. Ή ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που φοβάται μήπως δεν δοθεί μια κοινοβουλευτική έδρα στους εγκληματίες της Αριστεράς;

Και για να µην παρεξηγηθώ. Οταν λέω «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ εννοώ αυτό το ψυχολογικό φαινόμενο που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να διώξουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους τους οποίους υποτίθεται πως θέλουν να κερδίσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή