90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-2-1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΛΟΝΑΙ: Εις το Σικάγον προετοιμάζεται διά το προσεχές θέρος μεγαλειώδης διεθνής έκθεσις, ήτις θέλει παρουσιάσει «ένα αιώνα προόδου». Κατά την εν λόγω έκθεσιν θα εμφανισθούν 51 καλλοναί εξ όλων των μερών του κόσμου κατόπιν διαγωνισμού οργανουμένου παρά της εφημερίδος «Βήμα του Σικάγου». Εις αυτόν δύνανται να λάβουν μέρος δεσποινίδες ή κυρίαι αίτινες οφείλουσι προς τούτω να στείλωσι τας φωτογραφίας των ούτω μεταξύ των φωτογραφιών θα εκλεγώσι 51. Εις τας 51 αυτάς κυρίας ή δεσποινίδας θα καταβληθούν όλα τα έξοδα του ταξειδίου των εις το Σικάγον.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ: Ερχόμενος είτα εις το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής, ο Χίτλερ είπεν [σε προεκλογική ομιλία] ότι η ειρήνη επιβάλλει την ύπαρξιν ισχυρών κρατών δυναμένων να προστατεύσουν αυτήν. Πρέπει να εμπνεύσωμεν και πάλιν εις τον λαόν την πίστιν επί τον Θεόν, τον σεβασμόν προς τας μεγάλας παραδόσεις του παρελθόντος, προς τους μεγάλους άνδρας της γερμανικής ιστορίας. Η νεολαία δέον να εκπαιδεύεται με τον σεβασμόν προς τον παλαιόν στρατόν μας, το σύμβολον αυτών των μεγίστων κατορθωμάτων του έθνους μας. […] Αν οι τάφοι των νεκρών ηνοίγοντο, αι ψυχαί των θα συνεσπειρούντο όπισθέν μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή