90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜΙΛΟΥΝ ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ: Η προσφάτως εφευρεθείσα φωτοηλεκτρική λυχνία, εις την οποίαν οφείλονται ήδη αι καταπληκτικώτεραι των εφαρμογών της νεωτέρας επιστήμης –ως ο ομιλών κινηματογράφος [φωτ.], η τηλεφωτογραφία, η τηλεόρασις– κατακτά ολοέν περισσότερον έδαφος εις την καθημερινήν ζωήν. Χάρις εις την λεπτοτάτην ιδιότητάν της να μετατρέπη εις παραλλαγάς ηλεκτρικής εντάσεως τας μεταβολάς της φωτεινής εντάσεως, που προσπίπτουν επ’ αυτής, πρόκειται τώρα να μας δώση –προς το παρόν εις το Παρίσι– και το «ομιλούν ωρολόγιον». Ενα τοιούτον πελώριον ωρολόγιον με μηχανισμόν πολύπλοκον αλλά τελειότατον, έχει εγκατασταθή εις το Αστεροσκοπείον των Παρισίων και πρόκειται κατ’ αυτάς να τεθή εις δημοσίαν χρήσιν.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ: […] η πολιτική επιτροπή της Διασκέψεως του Αφοπλισμού απεφάσισε την αποδοχήν ως βάσεως των συσκέψεών της του αγγλικού σχεδίου περί αφοπλισμού, το οποίον υπέβαλε κατά την συνεδρίασιν της 27ης παρελθόντος Ιανουαρίου ο υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Εντεν. Εις το σχέδιον τούτο περιλαμβάνεται κοινή δήλωσις όλων των συμβαλλομένων Δυνάμεων καθ’ ην εν ουδεμία περιπτώσει θα προσφύγουν αύται εις την βίαν των όπλων διά τον διακανονισμόν οιασδήποτε διεθνούς διαφοράς […] και η συνομολόγησις συμφώνου αλληλοβοηθείας μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή