90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ: Η «Αζ Εστ» της Βουδαπέστης, ακολουθούσα το παράδειγμα αγγλικών και αμερικανικών εφημερίδων, ήρχισε ειδικήν «καμπάνιαν» υπέρ των… νεαρών γιαγιάδων. Προς τον σκοπόν τούτον προεκήρυξεν διαγωνισμόν, διά του οποίου καλούνται αι νεαραί γιαγιάδες της Ουγγαρίας να αποστείλουν εις την σύνταξιν της εφημερίδος φωτογραφίαν των μαζί με το εγγόνι των ή τα εγγονάκια των. Φυσικά, αι λαμβάνουσαι μέρος εις τον διαγωνισμόν «νεαραί γιαγιάδες» οφείλουν να αποδείξουν διά πιστοποιητικών την ηλικίαν των. Αι τρεις νεαρώτεραι «γιαγιάδες» θα λάβουν πολύτιμα βραβεία.

ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΑΡΑ: Οι Γάλλοι φορολογούμενοι έχουν τόσον εξαναστή κατά της νέας φορολογίας την οποίαν πρόκειται να επιβάλη η Κυβέρνησις διά να ισοσκελίση τον προϋπολογισμόν, ώστε απειλούν να μην πληρώσουν ούτε πεντάραν επί πλέον όσων πληρώνουν σήμερον. Ηδη δημαγωγοί και «προστάται του λαού» πάσης κατηγορίας περιέρχονται την ύπαιθρον συνιστώντες εις τους αγρότας να μην εκπληρώσουν ούτε αυτάς τα τρεχούσας φορολογικάς υποχρεώσεις των διά να τρομοκρατηθή η Κυβέρνησις και να μην πραγματοποιήση τα σχέδιά της.

ΤΑΡΑΧΕΣ: Σοβαραί εργατικαί ταραχαί εξερράγησαν εις την πόλιν Κλουζ της Τρανσυλβανίας, όπου δισχίλιοι σιδηροδρομικοί, λόγω της συλλήψεως πέντε κομμουνιστών συναδέλφων των, απήργησαν και κατέλαβον τον σιδηροδρομικόν σταθμόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή