90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΙΣΜΟΣ: Ο Τύπος δημοσιεύει περίληψιν του λόγου τον οποίον εξεφώνησεν ο Στάλιν εις το συνέδριον των Κολχόζ περί του συστήματος της κολλεκτιβιστικής καλλιεργείας. Ο Στάλιν ετόνισεν ότι δύο οδοί υπάρχουν, η κεφαλαιοκρατική και η σοσιαλιστική, τρίτη τοιαύτη δεν υπάρχει, προσέθεσεν δε ότι διά του συστήματος των Κολχόζ εβοήθησαν χιλιάδες πτωχών οι οποίοι δεν διαθέτουν γην. Διά να τριπλασιασθή, είπεν, η παραγομένη ποσότης των γεωργικών προϊόντων και διά να ευημερήσουν οι γεωργοί απαιτείται η βελτίωσις των μηχανικών μέσων.

ΚΛΟΜΠΣ: Ενεκρίθη το δείγμα των νέων κλομπς, τα οποία κατασκευάζονται από καουτσούκ και είνε κατά συνέπειαν ολιγώτερον επικίνδυνα των ξυλίνων. Εν τούτοις προμήθεια δεν πρόκειται να γίνη διότι είνε κατά τι ακριβώτερα. Επί του ζητήματος τούτου είνε φανερόν ότι πρέπει να έχουν γνώμην και οι μετέχοντες διαδηλώσεων και απεργιών πολίται. Ιδιαιτέρως μάλιστα οι φοιτηταί, οι τόσον συχνά απεργούντες και ερχόμενοι κατά συνέπειαν εις συχνή επαφήν με τα κλομπς, οφείλουν να διαμαρτυρηθούν. Τα εκ καουτσούκ νέα κλομπς αποτελούν οπωσδήποτε μίαν εγγύησιν διά την ακεραιότητα των κεφαλών των. Αλλ’ ίσως αυτός να είναι ο μόνος λόγος διά τον οποίον δεν πρόκειται να εισαχθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή